Erdoğan'dan "vize" mesajı: Yoluna koyacağız

Erdoğan'dan "vize" mesajı: Yoluna koyacağız
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuştu. Kendisinin "hesap uzmanı değil, ekonomist olduğu" görüşünü dile getiren Erdoğan, Türkiye vatandaşlarının...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuştu. Kendisinin "hesap uzmanı değil, ekonomist olduğu" görüşünü dile getiren Erdoğan, Türkiye vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden vize alamaması konusunda "Son dönemde adeta bir şantaj olarak kullanılan bu vize sorununu en kısa sürede inşallah yoluna koyacağız" dedi.

Erdoğan'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Sizlerin şahsında büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkan TOBB üyelerine ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye'ye hizmet mücadelemizde bugüne kadar hep beraber yol yürüdük. Demokrasimize tehditlere sizlerle beraber göğüs gerdik. Türk ekonomisini her yıl ortalama yüzde 5.5 oranında beraber büyüttük. Milletimizin 60 yıllık hayali olan Togg'u sizlerin de sahiplenmesiyle gerçeğe dönüştürdük. Son 21 yıla damga vuran eşsiz başarı hikayesini kamu-özel sektör dayanışmasıyla beraberce yazdık. Bundan sonra da aynı çizgide yolumuza devam edeceğiz.

"Farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız"

Farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız. İş dünyası ile STK ile siyaset kurumu ile el birliği, gönül birliği içinde Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz. TOBB üyelerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflerimize ulaşmamız noktasında üzerlerine düşen görevleri en güzel şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Ben sizlerin desteğine güveniyorum.

"Yurt dışındaki kardeşlerimi ayrıca tebrik ediyorum"

Tarihimizin en önemli seçim süreçlerinden birini önceki gün tamamladık. Her iki seçimi de demokrasimize yakışır bir olgunlukla gerçekleştirdik. Hiçbir müessif hadisenin yaşanmasına izin vermeden, rekor katılımla vatandaşlık görevimizi ifa ettik. Yüzde 90'lara dayanan bir katılım. Tercihini sandığa yansıtan her bir vatandaşıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bilhassa yurt dışındaki kardeşlerimi, yüksek katılım oranları dolayısıyla ayrıca tebrik ediyorum. 

"Seçim sürecini tüm yönleriyle değerlendireceğiz"

Tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Elbette seçim sürecini tüm yönleriyle enine boyuna değerlendireceğiz. Sokaklardaki coşkunun arkasında yatan sebepleri de analiz edeceğiz. Anlamı ve sonuçlarıyla ülke olarak bir kader seçimi yaşadığımızın farkındayız. Her bir insanımız bu seçimin kazananıdır. Hiçbir baskı altında kalmadan iradesini sandığa yansıtan her bir kardeşim bu seçimin kazananıdır. Dünyanın dört bir yanında Türkiye denilince gözleri parlayan, gözlerinden damlalar akan, bizimle sevinip bizimle üzülen tüm mazlum ve mağdurlar bu seçimin kazananıdır. 

"Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim"

Hesap uzmanıyım diye övünenler, ellerindeki 40 milletvekilinden de olmuştur. Yanlış hesaplar bu sefer, çok enteresan, Bağdat'tan değil ama sandıktan dönmüştür. Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim. Burada bu hesabı sizlerle de paylaşayım. CHP'nin vekil sayısı 2018'de 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169'a çıktı. Fakat buradan kiralık vekiller verdiler. Onlar da 40 tane. Bu defa net olarak 129'a düştü vekil sayısı. Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı? 

"Eski sistem tartışmaları rafa kalkmalı"

Tarihi geriye sardırmanın hiçbir faydası yoktur. Eski sistem tartışmalarını tamamen rafa kaldırmalı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tekemmül ettirmeye odaklanmalıyız. 

Enflasyon açıklaması

Depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Toplumumuzun farklı kesimlerinde yaşanan refah kaybını telafi edecek adımları atmaktayız. 21 yıllık iktidarlarımızda bundan taviz vermedik. Yüksek enflasyon meselesini tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik, yine biz olacağız. Küresel ekonomideki dalgalanmalar duruldukça bunun olumlu sonuçlarını göreceğiz. 

TIKLAYIN - Schengen krizi sürüyor: Tur şirketleri zarar yazıyor

Vize mesajı

Son dönemde siyasi şantaj olarak vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız. Sizlerin her alanda önünüzü açmak, engelleri ortadan kaldırmak için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Tüm iş dünyamıza seslenmek istiyorum. Dünyadaki konjonktür belki de bize fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları sahte gündemlerle heba edemeyiz. Altın değerinde bir 5 sene daha kazandığımıza inanıyorum. 

Öte yandan Erdoğan, salondan çıkarken bir kişi yanına gelmek istedi. Ancak Erdoğan'ın korumalarının bu talebe izin vermediği görüldü.

CANLI YAYIN