Eren Erdem: Kılıçdaroğlu, devletin müesses düzenini oluşturan oligark çeteyle anlaşsaydı bu iş bitecekti ama Kemal Bey düzeni değiştirmek istedi

Eren Erdem: Kılıçdaroğlu, devletin müesses düzenini oluşturan oligark çeteyle anlaşsaydı bu iş bitecekti ama Kemal Bey düzeni değiştirmek istedi
Gazete Pencere Haber MerkeziCHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlarken "Kılıçdaroğlu, devletin müesses düzenini oluşturan oligark...

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlarken "Kılıçdaroğlu, devletin müesses düzenini oluşturan oligark çete ile anlaşsaydı bu iş bitecekti. Bu çete sürekli adam gönderdi bizimle çalışmalısın diye" ifadelerini kullandı.

Eren Erdem, CHP'deki tartışmalara ilişkin, Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası liderliği bırakabileceğini ima etti.

Arman Çağlayan'ın 196Sekizden Dinle programına konuk olan Eren Erdem seçim süreci ve sonrasında yaşananlarla ilgili sorulara yanıt verdi.

Eren Erdem'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Trol ordusu iddialarıyla ilgili) "Bu tür bir çalışmamız olmadı. Mesela Tanju Özcan yürüyüş yaptığında, kendisine eleştiri yapan herkesin benim trol ordum olduğunu iddia etti. Bunun üzerine arkadaşlarıma analiz yapın dedim. Yüzde 95'inin açık kimlikli hesaplar olduğu ortaya çıktı.

Bizim asla sahte hesaplarımız olmadı, ben bundan çok çektim. Trol ordusu insanları ikna eden bir yöntem değil. Bu savaş yöntemi. Buna ihtiyacımız yok.

Halk TV kararı, başta genel başkanımızın içinde olduğu bir karardır

Halk TV'ye bir operasyon falan yapılmadı. Bir siyasi partinin sözleşme yapması etik değil mi diye... İngiltere değil ama Türkiye'de maalesef öyle. Halk TV gibi kanalların ayakta durması zor. Kamu kaynaklarından yararlanamıyor. Biz reklam anlaşması düzeyinde anlaşmalar yapıyoruz. Halk TV ile ilgili karar partinin kararıdır. Başta Genel Başkanımızın içinde olduğu bir karardır.

Gerekçesi de bir sözleşme vardır. Bu yayın politikasına ilişkin bir yönlendirme içermez. Parti sözcüsünün canlı yayımlanması gibi. Bu canlı yayınlar uzun süre yayımlanmadı. İhtar çekildi. Sözlü ihtarlar var. Bu yapılmayınca sözleşme bitti.

Görkemli Hatıralar'ı benim iptal ettiğim iddia edildi. Böyle bir sansürü savunmam doğru olmaz. O yayında Eren Erdem'e karşı direniş halayları çekildi. Üzücü şeyler bunlar.

Kemal beyin liderliğinde bir yenilenme süreci elbette olacaktır

Kemal Bey elbette bu partinin genel başkanlığını bırakacak. Bu partinin bir rotaya girmesi lazım. Tüzüğü ile programıyla nitelikli bir sosyal demokrat partiye dönüşmesi lazım. Kemal bey bu dönüşümde güvenli limandır, bu dönüşümü yapacak aktördür.

Yerel seçimlere gidiyoruz. Bu partinin başında majör düzeyde siyaseti ittifak denklemine dönüştürebilen bir isim Kemal Bey. İttifak örmek, ittifak denklemini geliştirmek, buralarda tavizler dahi verebilmek… Taviz pahasına ittifak sistemi örebilecek kabiliyette bir lider lazım. Ekrem İmamoğlu'nun elini rahatlatacak siyasi liderlik profili budur.

Bize altılı değil on altılı masa dahi kurabilecek profesyonellikte ve bilgelikte bir siyasi liderlik lazım. Kemal bey bunu tamamladığında zaten en önemli bir aşamayı geçmiş olacağız.

Kemal beyin liderliğinde bir yenilenme süreci elbette olacaktır.

Kemal Bey çok önemli bir şey yaptı. CHP'nin, neredeyse Kemal Bey döneminde, partinin seçimlerini yöneten, politikaların belirleyen, milletvekillerini belirleyen kadrolarını MYK'nın dışına çıkarttı. Onun yerine genç isimleri koydu.

"Beşli çete"

Kemal Bey durup dururken, hiçkimsenin gündeminde yokken, sürekli çıkıp da 5'li Çete demesinin sebebi neydi biliyor musunuz? Basit bir propaganda değildi. Orada Kemal Bey bir şey yaptı. Devletin müesses düzenini oluşturan oligark çete, Kemal Bey'e defaatle adam yolladı. "Bu değişime destek veririz, sistemli bir şekilde hayata geçiririz. Bizimle çalışmalısın, bizi sistemde tutmalısın." Kemal Bey sürekli ateş etti, SADAT'a gitti, 5'li Çete'ye ateş etti. Ben bu düzeni değiştireceğim dedi. Bu riskli bir şeydi. Kemal Bey anlaşsaydı mevcut sistemin aktörleriyle bu iş bitecekti. Devlet bu kadar teyakkuz göstermeyecekti. Devlet demeyim de devletin bazı kurumları… Devletin bazı kurumları devleti tüm organlarını ayağa kaldırdı.

"Kazanacak aday kaybedecek aday"

Topluma şu tartıştılırdı: Kazanacak aday kaybedecek aday… İki yıl boyunca aday sakatlandı. Bu kampanyanın seyrini değiştirdi. Oysa Altılı Masa Türkiye'ye nasıl bir ekonomi modeli vaat ediyor? Bunların konuşulmaması adına çok büyük bir kampanya ile mücadele ettik.

"Seçimler, seçimden üç yıl önce kazanılır"

Seçimler seçim sathında kazanılmaz. Seçimler, seçimden üç yıl önce kazanılır. İki yıl önce kazanılır. Bizim yerel seçimi kazanmamız için bugün itibariyle kampanya yapmamız lazım.

Grup Başkanvekilimizin (Özgür Özel) bulunduğu makamda olsaydım bu tartışmayı yapmazdım.

Sorunlarını konuşacağımız yerler var. MYK toplantısına katılabiliyor. Düşüncesini en üst düzeyde dile getirebilme imkanına sahip.

Kılıçdaroğlu gitse bile Kılıçdaroğlu doktrini devam etmelidir.

CHP seçmenini ciddiye almak durumundayız. Tıpış tıpış gidip oy vermez.