Erkan Baş: Cumhur İttifakı’nın tek yolu muhalefeti didişmeye itmek

Erkan Baş: Cumhur İttifakı’nın tek yolu muhalefeti didişmeye itmek
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ‘Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma şansının olmadığını söyledi, “Doğru olan ortak adaydır. Şimdi bizim bunu söyleme hakkımız ne kadar varsa, aynı temelde bir...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ‘Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma şansının olmadığını söyledi, “Doğru olan ortak adaydır. Şimdi bizim bunu söyleme hakkımız ne kadar varsa, aynı temelde bir yaklaşım geliştiren ama bu çağrısı bugüne kadar hiç karşılık bulmayan, Türkiye’nin en büyük üçüncü siyasi partisinin (HDP) de buna hazırlık yapması bu kadar doğaldır” dedi.

TİP lideri Baş, İstanbul’da gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Baş’a parti sözcüsü Sera Kadıgil, genel başkan yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu ve İstanbul milletvekili Ahmet Şık da eşlik etti. ANKA’nın haberine göre Baş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • An itibarıyla ‘Cumhur İttifakı’nın bu seçimi kazanma şansı yoktur. Tek yolu, muhalefeti yanlış yapmaya, başarısızlığa, birbiriyle didişmeye itmektir.
  • Yaklaşımımız özetle şu: Zaman, muhalif saflar içerisinde sen-ben kavgası yapacak, birbirimizle mevzi mücadelesi yapacak, kendi kişisel, grupsal, partisel ya da ittifak açısından söyleyeyim, çıkarlarımızı memleket meselesinin, memleket sorununun önüne koyacak zaman değildir.
  • Kars’taki kongrede Pervin Hanım (Buldan) bir açıklama yaptı. Doğru olan ortak adaydır ama seçime sayılı günler kala henüz bir görüşme yapılmamışken, henüz bize bir aday önerilmemişken, kamuoyuna bir aday önerilmemişken ve daha önce, en açık örnek olduğu için kullanıyorum, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir örnek önümüzde duruyorken, bizim tümüyle bekleyiş içerisinde olmamız, olası bir kötü senaryoda çaresiz kalmamız da kabul edilebilir bir şey değildir.