Erkan Baş'a "Tito artığı" diyen Destici'ye Bosna Sancak Derneği Başkanı'ndan cevap

Erkan Baş'a "Tito artığı" diyen Destici'ye Bosna Sancak Derneği Başkanı'ndan cevap
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için, "Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye'ye...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için, "Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye'ye gönderiliyorsun" ifadelerini kullanmıştı. Destici'ye yanıt, İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den geldi.

Erden, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Erkan Baş'ı savundu, Destici'ye istifa çağrısı yaptı. Erden'in ifadeleri şöyle:

"Erkan Baş veya göç etmeden önceki ismi ve soy ismiyle Erkan Jusoviç. Boşnak kökenli, Türk halkının şerefli bir evladıdır. Asla Tito'nun artığı olmayıp Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları arasında bulunan ve günümüzde 30 milyona kadar çıkan Türk vatandaşı Rumelililerden biridir. Baş soyadı da Jusoviç soyadı da derin anlamlı şerefli soy adlardandır. Juso, Boşnakçada Yusuf isminin karşılığıdır. Jusoviç ise Yusufoğlu demektir. Büyük Birlik Partisi Başkanı'nın, Yusufoğlu soyadından neden rahatsız olduğunu ve ne demek istediğini anlamış değiliz.

Anladığım tek şey, bu kadar bilgisiz bir kişinin Türkiye'de nasıl oluyor da siyasi bir partinin lideri oluyor? Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri halkımızın birlik ve beraberliğini bozan sayın Mustafa Destici gibi siyasetçilerdir. Kendisine tavsiyem, derhal parti başkanlığından istifa etmesidir. İstifa etmezse önümüzdeki seçimlerde hem 30 milyon Rumelili hem de birlik ve beraberliğimizi savunan Türk halkı ona gereken dersi verecektir."