Erkan Baş'tan CHP'ye 'Lütfü Savaş' tepkisi: Deprem suçlularını muhalefete dolduranlar vebalini ödeyecek

Erkan Baş'tan CHP'ye 'Lütfü Savaş' tepkisi: Deprem suçlularını muhalefete dolduranlar vebalini ödeyecek
TİP Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkan Adayı Erkan Baş, CHP'nin Hatay'da Lütfü Savaş'la devam etme kararına sert tepki gösterdi. Hatay'da halkın öfkesine ses verdiklerini belirten Baş, "Muhalefet saflarında deprem suçlularını,...
TİP Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkan Adayı Erkan Baş, CHP'nin Hatay'da Lütfü Savaş'la devam etme kararına sert tepki gösterdi. Hatay'da halkın öfkesine ses verdiklerini belirten Baş, "Muhalefet saflarında deprem suçlularını, MHP ve AKP eskisi adayları dolduranlar bunun vebalini ödeyecektir" dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yerel seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin dört bir yanında halk düşmanlarının yönetimlere talip olduğunu belirten Baş, “İliç’teki madenden depremde yıkılan kentlere kadar insanlarımızı katliamlara kurban eden izinleri veren Murat Kurum utanmadan büyük bir deprem bekleyen İstanbul’u yönetmeye kalkıyor. Hatay’da yıkılan binaların imar izinlerinin altında imzası olan Lütfü Savaş hiç yüzü kızarmadan, küstahlık yaparak, lüks konvoylara aynı koltuğa tekrar talip oluyor” dedi.

"Çıkarları nedeniyle halka kulak tıkayanlara sessiz kalmayacağız"

Gazete Duvar'ın aktardığı bilgilere göre Baş, “Bu seçimde halkımızın değişim arzusunun, beklentisinin ve hakkının mafyalaşmış siyaset arenasındaki kirli pazarlıklar nedeniyle yok sayılmasına izin vermeyeceğiz. 20 yıldır bu ülkeyi yönetip sayısız felakete imza atmış iktidara da seyirci kalmasın. Ama kime kusura bakmasın köhnemiş parti içi dengeler ve yerel çıkar ağları nedeniyle halka kulak tıkayan muhalefete de sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

"İktidarın muhalefete sızmış unsurlarına karşı da mücadele edeceğiz"

Partisinin şimdiye kadarki tüm seçimlerde muhalefete değil AK Parti’ye kaybettirmek için tüm fedakarlıkları yaptığını belirten Baş, “Bu seçimde de böyle yapıyoruz. Ama açıkça bilinsin istiyoruz; Hatay’da da başka pek çok yerde de hem iktidarla mücadele edeceğiz hem iktidarın muhalefet içine sızmış unsurlarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

"Deprem suçlularını dolduranlar hesabını verecek"

Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatay’da halkın öfkesine kulak veren TİP doğrusunu yapmaktadır. Muhalefet saflarında deprem suçlularını, MHP ve AKP eskisi adayları dolduranlar bunun vebalini ödeyecektir” diye konuştu.

Gebze Belediye Başkan adayı olmasına ilişkin Baş, “Bir sosyalist parti olarak ‘o i ilçe sağcıların tekelinde, o mahallede sosyalistlere yer yoktur’ gibi bahanelerin tümünü elimizin tersiyle itiyoruz” dedi.

Kadıköy adayı Doğan Ergün

Partisinin aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim ettiklerini ve 68 il ile 711 ilçede seçimlere gireceğini söyleyen Baş, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Bakırköy ilçelerinde seçimlere iddialı olarak hazırlandıklarını söyledi. Baş, Kadıköy’de TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün’ün aday olduğunu duyurdu.

Hiç kimseyle pazarlık yapmadan olabildiğince fazla yerde Cumhur İttifakı'nı yenilgiye uğratmak istediklerini belirten Baş, aday çıkarmadıkları büyükşehirlere bu şehirlerdeki tutuma dair yakın zamanda bir açıklama yapılacağını söyledi.

CHP’nin Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bir uzlaşı olup olmayacağına yönelik soru üzerine Baş, “Lütfü Savaş’ın adaylığı devam ettiği sürece bizim halktan gelen sesi seçim sandığına götürmek sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu yerine getiriyoruz” dedi.

"CHP ve DEM'in aday çıkarmaması çok değerli"

Gebze’de CHP ve DEM Parti’nin kendi adaylığı lehine aday çıkarmadığı yönündeki haberler sorulan Baş, “Bizim adaylığımızı ilan etmenizden sonra böyle gelişmeler yaşandı. Henüz resmi görüşmeler tamamlanmadı. Yerelde görüşmeler sürüyor. Genel Merkez düzeyinde de görüşmeler olabilir. Arkadaşlarımızın aday çıkarmamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Çok kıymetlidir bu destekler. Henüz resmi olarak bir desteğe dönüşmüş olmamakla beraber aday çıkarmama kararları bir incelik olarak değerlendirilmektedir" diye konuştu