Erling Haaland Premier Lig tarihine geçti

Erling Haaland Premier Lig tarihine geçti
Manchester City'de forma giyen yıldız golcü Erling Haaland, ligde rakip olduğu tüm takımlara gol atarak Premier Lig tarihine geçti.Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Manchester City, sahasında Brentford'u...
Manchester City'de forma giyen yıldız golcü Erling Haaland, ligde rakip olduğu tüm takımlara gol atarak Premier Lig tarihine geçti.

Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Manchester City, sahasında Brentford'u ikinci yarıda bulduğu golle mağlup etti.

Golsüz tamamlanan ilk yarının ardından ikinci devrede Erling Haaland'la üstünlüğü yakalayan Pep Guardiola'nın ekibi maçı 1-0 kazanarak zirve arışında hata yapmadı.

Manchester City'ye galibiyeti getiren Erling Haaland bu sezon 22 gole ulaştı.

Lig tarihine geçti

Manchester City'ye Borussia Dortmund'dan 2022'de transfer olan Erling Haaland, Brentford maçıyla birlikte ligde karşılaştığı tüm takımlara gol atmış oldu.

Bu süreçte Premier Lig'de 53 kez ağları havalandıran golcü oyuncu, en çok golü Manchester United ve Fulham'a attı.

Norveçli golcü, iki takıma karşı 5'er gol kaydetti. Wolverhampton, Nottingham Forest, Crystal Palace, West Ham United ve Everton'a karşı ise Haaland 4'er gol attı.

Guardiola'dan maç sonu yorumu

Karşılaşmanın ardından Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Erling Haaland'ın performansını değerlendirdi.

Guardiola açıklamasında, "Asla en çok gol atan oyuncunuzu eleştirmeyin. Size eninde sonunda yanıt verecektir. İki aylık bir aradan sonra takıma katıldı. Zor bir hafta geçirdi. Şu anda en iyi durumunda değil ama iki aylık sakatlığın ardından bu normal." ifadelerini kullandı.