Erzincan İliç'teki altın madeninde, 2 yıl önce de toprak kayması meydana gelmiş

Erzincan İliç'teki altın madeninde, 2 yıl önce de toprak kayması meydana gelmiş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan İliç'teki altın madeninde 2 yıl önce de toprak kaymasının yaşandığını açıkladı.CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan'ın...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan İliç'teki altın madeninde 2 yıl önce de toprak kaymasının yaşandığını açıkladı.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik isimli şirket tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'ndeki heyelana ilişkin yeni bir ayrıntıyı paylaştı.

Yavuzyılmaz, altın madenindeki liç sahasında 9 işçinin toprak altında kaldığı facianın, göz göre göre geldiğini ortaya çıkardı.

2 yıl önce de toprak kayması yaşanmış

Anagold tarafından işletilen aynı maden sahasında, 27 Mart 2022 tarihinde de bir kayma yaşandığını paylaşan Yavuzyılmaz, olaya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan raporu yayınladı.

Yavuzyılmaz'ın paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Erzincan İliç’te çevre felaketine yol açan Anagold şirketinin işlettiği altın madeni yığın liç sahasında; Daha önce, 27.03.2022 tarihinde de bir kayma olayı meydana geldiğini tespit ettik. 1292-1346 katları arasında yaşanan bu tehlikeli olay kamuoyundan gizlendi! Kaynak: E-79380874- 145.09- 4459 575 sayılı Çevre Bakanlığı resmi belgesi:"