Esenler Bilim Kurulu üyeleri: Nureddin nebati, Özlem Zengin ve GENAR kurucusu İhsan Aktaş

Esenler Bilim Kurulu üyeleri: Nureddin nebati, Özlem Zengin ve GENAR kurucusu İhsan Aktaş
Esenler Belediyesi’nin Bilik Kurulu üyeleri kamuoyunun gündemine tekrar geldi.Eski Hazine ve Maliye Bakanu Nureddin Nebati AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AKP’ye yakın araştırma kurumu GENAR kurucusu İhsan Aktaş ve Yazar Cihan...
Esenler Belediyesi’nin Bilik Kurulu üyeleri kamuoyunun gündemine tekrar geldi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanu Nureddin Nebati AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AKP’ye yakın araştırma kurumu GENAR kurucusu İhsan Aktaş ve Yazar Cihan Aktaş gibi isimler yer alıyor.

Bilim kurulunda yer alan eski bakan Nebati ise sosyal medyada en çok tartışılan isim oldu.

Başarısız ekonomi programı ile adı sık sık anılan Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2021 yılında Bakanlık görevine getirilmişti. Nebati, 2023 yılında düzenlenen seçimin ardından koltuğu Mehmet Şimşek'e bıraktı. Eski Bakan Nureddin Nebati'nin Esenler Belediyesi'nde Bilim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıktı.

Nureddin Nebati, 2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirilmişti.

İlk olarak Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı yapan Nebati, 2 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmıştı. 2023 yılında ise görevini Mehmet Şimşek'e teslim etti.

Nebati, Bakanlık görevine getirilmeden önce 4 dönem milletvekili yapmıştı.

İlk olarak 24. dönemde İstanbul milletvekilliği yapan Nureddin Nebati, daha sonra memleketi Şanlıurfa'dan seçilmişti. 26. dönemde yeniden İstanbul milletvekilliği yapan Nebati, son olarak Mersin'den seçildi.

Milletvekilliğinin yanı sıra MKYK üyesi ve AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Nureddin Nebati'nin aynı zamanda MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve İstişare Heyeti Üyeliği yaptığı da biliniyor.

Bakan olduğu dönemlerde enflasyonun 6 ay içerisinde çok farklı noktalara geleceğini söyleyen Nebati, "6 ay uyuyup uyanın" sözleriyle gündem olmuştu. Nebati’nin bu sözleri sonrası 6 ay boyunca enflasyon artmaya devam etmişti.

Esenler Belediyesi Bilim Kurulu üyesi

Son olarak Eski Bakan Doç. Dr. Nureddin Nebati'nin Esenler Belediyesi'nde "Bilim Kurulu Üyesi" olduğu ortaya çıktı.