Eski golcüden Süper Lig değerlendirmesi: Yarış 'Süper Final'e gider...

Eski golcüden Süper Lig değerlendirmesi: Yarış 'Süper Final'e gider...
Türk futbolunun Papen lakaplı eski golcüsü, teknik direktör Mustafa Kocabey, Galatasaray'ın 2000 ruhuna geri döndüğünü söyledi. Radyo Gol’de yayınlanan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına katılan Papen Mustafa...
Türk futbolunun Papen lakaplı eski golcüsü, teknik direktör Mustafa Kocabey, Galatasaray'ın 2000 ruhuna geri döndüğünü söyledi. Radyo Gol’de yayınlanan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına katılan Papen Mustafa şunları söyledi:

"Zirvede çok iyi kadro kuran iki takım kaldı; Galatasaray ve Fenerbahçe. İkisi de kaliteli futbolculara sahip ve sonuca öyle ya da böyle gidiyorlar. Hep söylenildiği gibi “Şampiyonluk olmazsa ikincilik bir başarı değildir” sloganı ile yola devam ediyorlar. Galatasaray, geçen sene oturmuş kadrosuna nokta atışı transferler yaptı. Hatırlanacağı gibi; 1996-2000 sezonuna bakın, Fatih Terim hocanın kurduğu iskelet kadro ve nokta transferlerle ne büyük başarılar elde edildi. Üst üste şampiyon olma olasılıkları yine bir hayli fazla gibi, gidişat onu gösteriyor. Yönetim, taraftar ve takım uyum içinde. Ben hem içeride yaşadım hem de dışarıdan gözlemledim, stres ve kaos ortamından iyi beslenip bunu avantaja döndüren bir camiadır. O yüzden Galatasaray, şampiyonluğa rahat bir şekilde ulaşacaktır…"

“FENERBAHÇE, ŞAMPİYONLUK YARIŞINI DERBİYE TAŞIYACAKTIR”

"Fenerbahçe’de baskı büyük, çünkü 9-10 senedir lig şampiyonu olamıyorlar, bu da doğal olarak takımda baskı yaratıyor. Sezon başı olsun devre arası olsun yapılan transferlerle kaliteli ve iyi bir kadro kuruldu, tüm planlar şampiyonluk üzerine yapıldı. Ancak basit maçlar kaybediyorlar ve özellikle kendi evinde kaybedilen puanlar şampiyonluk yolunda zarar veriyor. Neden deplasmanda rahatlar içeride puan kaybediyorlar, stres mi? taraftar baskısı mı? anlamış değilim. Ancak psikolojik açıdan iyi olmak zorundalar, rakibine oranla oluşan gergin havadan uzaklaşmalılar. Elbette daha puan kayıpları olacaktır ve derbiye kadar kafa kafaya geleceklerdir düşüncesindeyim, inşallah da böyle olur. Süper bir final olsun arzusundayım, Süper Lig şampiyonluğuna yakışsın…"

“BEŞİKTAŞ’IN GERİDE KALMASI TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI”

"Lig enteresan şekilde devam ediyor diğer rakiplerle makas fazlasıyla açıldı çok üzücü. Beşiktaş gibi şampiyonluğa oynayan büyük taraftar kitlesine sahip Beşiktaş’ın bu halde olması tam bir hayal kırıklığı. Sezon başı planlamasında büyük yanlışlar yaptılar,şu anda gelinen nokta ve sonuç ortada…"

“PAPEN MUSTAFA’DAN, AGUERO SEMİH’E SELAM OLSUN”

"Beşiktaş, kötü geçirdiği sezonda Semih Kılıçsoy gibi bir yıldız kazandı. Alt yapıdan gelip sivrilmesi 11’de şans bulması onun ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Kendisine inanılmaz özgüveni var, genç milli takım bazında da harika işler yaptı. Kendini geliştirmiş, kuvvet yönünde de enerji yönünde de çok beğeniyorum. Özellikle; top kontrolü, topla driplingi, son vuruşları, dokunuşları ve sorumluluk alması bir harika, gün geçtikçe kendini daha da geliştirecektir. İnşallah Allah sakatlık vermesin onun için en büyük dileğim bu. Böyle oyuncuların çıkıyor olması Türk futbolu adına gurur kaynağı, Milli Takımımız müthiş bir santrafor daha kazandı inanın çok mutluyum. Herkes beni nasıl Papen’e benzetip lakabı taktıysa Aguero Semih bence. Oyun stili inanılmaz benziyor İnanılmaz kuvvet var yeteneklerini de ön plana çıkarıyor ortaya. Çift ayaklı olması onun iki oyuncu olduğunu da gösteriyor. Trabzonspor maçında attığı golde olduğu gibi sol ayağını devamlı geliştirmesi lazım ki bana göre özel olarak çalıştırılmalı.

“SÜPER LİG ADINA YAKIŞIR STADLARA SAHİP OLMALI!”

Türkiye Futbol Federasyonu artık Süper Lige yakışır davranmalı. Böylesine kötü zeminli sahalarda maçların oynatılıyor olması çok üzücü. Kulüplere cezai yaptırım uygulanmalı Süper Lig olacaksan İngiltere gibi sahaların olacak. Onların neden bozulmuyor ? Ligin adı Süper ise ve üstelik yıl 2024 olmuş ise her şey süper olmalı. Komik olan Rusya’da yaşamıyoruz 4 mevsimin yaşandığı, iklimi harika olan bir ülkedeyiz neden 1 sahaya bakamıyor koskoca şehirler veya kulüpler anlayamıyorum. Kriter konmalı ve böyle sahalarda maç oynanmaz denmeli. Sezon başı çalışmalarında statlar özel olarak incelenmeli ve sezon boyu devam edecek şekilde hazır olmalı. 2000 kişilik Pendik stadında maç oynatılıyor olmasına ise hiç girmek istemiyorum tamamen trajikomik bir durum…"