Eski hakemler değerlendirdi: Beşiktaş'ın penaltı golünün iptal edilmesi doğru muydu?

Eski hakemler değerlendirdi: Beşiktaş'ın penaltı golünün iptal edilmesi doğru muydu?
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'u konuk etti. 2-1 Beşiktaş mağlubiyetiyle sonuçlanan karşılaşmaya, maçın son dakikasında kullanılan penaltı vuruşu damgasını vurdu. Eski hakemler, penaltı pozisyonu...
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'u konuk etti. 2-1 Beşiktaş mağlubiyetiyle sonuçlanan karşılaşmaya, maçın son dakikasında kullanılan penaltı vuruşu damgasını vurdu. Eski hakemler, penaltı pozisyonu için ne dedi? Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran o pozisyonu yorumladı.

Süper Lig'de Beşiktaş, 30. hafta mücadelesinde Antalyaspor'u konuk etti.

Karşılaşmayı 2-1 kaybeden siyah-beyazlılar ligde üst üste 3. yenilgisini aldı.

Maçın son dakikasında Beşiktaş, penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Milot Rashica, ağları havalandırsa da gol geçerli sayılmadı.

"Karar doğru"

Vuruş sırasında Rashica'nın diğer ayağının topa temas etmesi nedeniyle gol iptal edildi. beIN Sports'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler iptal edilen penaltıyı yorumladı.

Deniz Çoban: İleriye doğru hareket eden top, tekrar aynı oyuncuya değiyor. Bu bir en direkt serbest vuruştur. Hakemin tespiti doğru. Bu kararı sahada verdiği için de kutluyorum. Bütün oyuncular hakemin etrafını sarmış. Buna sarı kart gösteremiyorsanız bir daha hiçbir itiraza kart gösteremezsiniz. Buradan bir sarı kart çıkması lazımdı. Oyunu bitiriş şeklini kimse anlamadı. Bunu çok iyi anlatabilmesi lazım.

Bülent Yıldırım: Sağ ayak vurduktan sonra, destek ayağı kaydığı için, top oyuna girip başka oyuncu dokunmadan iki defa topa temas etmiş oldu.

Bahattin Duran: Karar doğru. Her iki ayağıyla oynuyor. Kaydıktan sonra diğer ayağına da top geliyor. Rashica iki defa topa temas ediyor. İki ayağına da temas ediyor.