ESP ve SODAP’tan, YSP Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’in aday adaylığına tepki

ESP ve SODAP’tan, YSP Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’in aday adaylığına tepki
HDP’nin seçime gireceği Yeşil Sol Parti’den (YSP) gazeteci Cengiz Çandar’a ve Hasan Cemal’e milletvekilliği adaylığının teklif edilmesine HDP bileşeni Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP)...

HDP’nin seçime gireceği Yeşil Sol Parti’den (YSP) gazeteci Cengiz Çandar’a ve Hasan Cemal’e milletvekilliği adaylığının teklif edilmesine HDP bileşeni Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) tepki gösterdi. Çandar ve Cemal teklifleri kabul etmişti.

ESP tarafından konuya ilişkin Twitter’dan yapılan açıklamada şöyle dendi: “AKP'nin ve Cemaat'in kullanışlı liberalleri olmuş, 8 senedir süren savaşta ortada gözükmeyip, restorasyon hayaliyle beliriveren, tek derdi ezileni silahsızlandırmak olan Hasan Cemal ve Çengiz Çandar gibilerin Yeşil Sol Parti adayı olarak belirlenmesine asla rızamız olmayacaktır.”

SODAP ise "Umut Eski Liberallerde Değil! Direnen işçide, ezilen halklarda, gençlerde, kadınlarda! Kazanacağız! değiştireceğiz! Yaşanacak bir ülkeyi kendi ellerimizle kuracağız!" sözleriyle şu açıklamayı yaptı.