EVDE RAKI YAPANLARIN KULLANDIĞI ALKOL SATIŞI YASAKLANDI

EVDE RAKI YAPANLARIN KULLANDIĞI ALKOL SATIŞI YASAKLANDI
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avrupa’da alkollü içkinin en pahalı olduğu ülkeler sıralamasında Türkiye 3. sırada yer alıyor. Vatandaş vergi zammından sonra ya daha düşük fiyatlı kaçak alkole yöneldi...

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avrupa’da alkollü içkinin en pahalı olduğu ülkeler sıralamasında Türkiye 3. sırada yer alıyor. Vatandaş vergi zammından sonra ya daha düşük fiyatlı kaçak alkole yöneldi ya da evde kendisi alkol yapmaya. Devletin vergi kaybında azalmaya da neden olan yüksek verginin getirdiği bu sonuç sağlıksız durumlara da gebe.
Tarım ve Orman Bakanlığı, etil alkol ve metanolün internetten satışını yasakladı. Uygulama 60 gün sonra başlayacak. İlgili yönetmelikte “evsel kullanım amaçlı etil alkol” ibareleri “genel” ibaresi ile değiştirildi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliğiyle, etil alkol ve metanolün üretimi ile iç ve dış ticaretine ilişkin esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre, etil alkol ve metanolün internetten satışı yapılamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, etil alkol, metanol ve alkollü içkiler piyasasının güvenliğinin tesisi için izin, izleme ve takip tedbirleri alacak.