“Evet, bu ülkede bir hayat pahalılığı yaşanmıştır. Ama…”

“Evet, bu ülkede bir hayat pahalılığı yaşanmıştır. Ama…”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl için yayınladığı video mesajında, “Hiç şüphesiz, 2021’in son aylarında başlayıp 2022 boyunca süren ekonomik sıkıntılar, hepimizin canını sıkmıştır. Evet, bu ülkede bir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl için yayınladığı video mesajında, “Hiç şüphesiz, 2021’in son aylarında başlayıp 2022 boyunca süren ekonomik sıkıntılar, hepimizin canını sıkmıştır. Evet, bu ülkede bir hayat pahalılığı yaşanmıştır. Ama vicdan sahibi herkes kabul edecektir ki aynı zamanda bu ülke tarihinin en yüksek istihdam oranına, en yüksek üretim gücüne, en yüksek ihracat rakamına da aynı dönemde ulaşmıştır. Bir başka ifadeyle, biz milletimizi hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmadık, kendi kaderine terk etmedik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bugün sadece bir yılı bitirip, yeni bir yılı karşılamakla kalmadıklarını, aynı zamanda Cumhuriyet’in ilk yüzyılının geride bırakılıp yeni yüzyılına adım atılacağı bir döneme girildiğini söyledi.

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl anmalarına, 2019’da Samsun’la başladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Esasen, Cumhuriyet’in ilanına kadar geçen 4 yıllık dönemdeki her 100’üncü yıl anmasını, hep beraber coşkulu bir şekilde yaşamayı ümit ediyorduk. Bunun için çok ciddi hazırlıklar da yapmıştık. Ancak, Covid-19 salgını çerçevesinde uygulanan tedbirler, bizi bu dönemi daha sade anma törenleriyle geçirmeye mecbur bıraktı. Öyle ki Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılında dahi tebrik mesajlarıyla yetinmek durumunda kaldık” diye konuştu.