EYT’lilik erken emeklilik değildir

EYT’lilik erken emeklilik değildir
Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, yayınladığı basın açıklamasıyla emeklilerin ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına dikkat çekti.Türkiye’deki milyonlarca emekli ve hak...

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, yayınladığı basın açıklamasıyla emeklilerin ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına dikkat çekti.

Türkiye’deki milyonlarca emekli ve hak sahibinin 4 bin 250 lira olan açlık sınırının altında maaş aldığını vurgulayan Usluer, “En düşük maaş olan 2 bin 500 lira ile kira, elektrik, ısınma giderlerini ödemek imkânsız! Emekliler 2000’li yıllarda büyük mağduriyetler ve hak kayıpları yaşadı. Bu mağduriyetlerin kaynağı 2008’de yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’dur. Emekliliğe erişim hakkı 2008 yılından sonra daha da zorlaştı, emeklilik yaşı yükseldi, emekli aylığı elde etme koşulları zorlaştı ve emekli aylıkları düşmeye başladı” dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR YILLARCA MAĞDUR EDİLDİ
Açıklamasında EYT’lilerin erken emeklilik değil hakkı olanını istediğini vurgulayan Usluer şöyle konuştu:
“Bugün itibariyle 5 milyon civarında EYT’li olduğu tahmin ediliyor. Emeklilikte yaşa takılmak erken emeklilik istemek değildir. Bazı kesimler özellikle bunun altını çizmekte ve EYT’lilerin erken emeklilik istediğini haksız olarak yaymaktalar. EYT erken emekliliğin değil, gasp edilmiş emeklilik hakkının peşindedir. Zaten düşük olan emekli aylıklarından daha da düşük bir aylıkla emekli edilmek isteniyorlar.”