Fabrikalar açılıyor, TBMM kapanıyor!.

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 20, 2020 / 01:48

Acayip bir durum var, hem de çok acayip.. Cuma Günü Sabah gazetesi ekonomi sayfasından duyurdu.. Haber özetle şöyleydi: “Koronavirüs salgını nedeniyle üretime ara veren veya kapasitesini düşüren birçok şirkette çarklar yeniden dönmeye başladı. Kapılarına kilit vuran özellikle otomotiv sektöründe ciddi hareketlilik var. Honda, Mercedes, Anadolu Isuzu ve Otokar’ın pazartesi günü ( yani bugün) üretime başlaması bekleniyor. Otomotivden gelen bu hareket binlerce yan sanayi firmasında da hareketlilik yarattı. Hareketlenme sadece otomotivle sınırlı değil. Tekstilden , kozmetiğe, makineden ambalaja kadar bir çok farklı sektörde çarklar dönmeye başlayacak’.
Habere göre birçok fabrika bugün açılıyor..
Aynı gün bir başka haber daha vardı.. TBMM Ramazan Bayramı sonuna kadar tatile çıktığı duyuruldu..
Vekiller hatıra fotoğrafı çektirmiş.. Yani Meclis 45 gün kapalı..
Niye? Korona 19 nedeniyleymiş..
İktidarın partisi Meclis’i tatile sokuyor, iktidarın sesi olan gazete ‘fabrikalar açılıyor’ diye müjde veriyor.
Bu ne yaman çelişkidir..
Milletvekilinin canı can da işçinin patlıcan mı? Milletvekili Korona 19’dan korunamıyorsa fabrika işçisi nasıl korunacak? Esnaf ne yapsın, belediye otobüsü şoförü, taksici, temizlik işçisi, market çalışanı..
TBMM kapısına kilit vuruyorsa onlar da mi kilit vursun!..
Madem durum bu kadar vahim, madem TBMM kapanacak kadar salgın kırıp geçiriyor o halde ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edin..
İktidar bunu da kabul etmiyor.. Cumhurbaşkanı sözcüsüne göre, maliyeti çok daha ağır olurmuş..
Dert başka.. Hafta içi sokağa çıkma yasağı ilan ederlerse maliyeti Hazine üstlenecek, etmedikleri için maliyeti biz sırtlanıyoruz..
İnsanlar emek parası için sokağa çıkmak zorunda kalırken, insanlar işini kaybetmemek için her türlü tehlikeyi alıp mesaiye giderken TBMM’nin 45 gün tatile çıkması ayıp..
Hem de çok ayıp..
•••
TBMM’nin bir ayıbı daha var.. Daha doğrusu Meclis Başkanı’nın.. “100 yıl kutlamalarına Cumhurbaşkanı katılmayacak, siyasi partilerin genel başkanları da katılmasın” çağrısı yapmış..
TBMM 100. Yılı Başkanı’nın yaptığı çağrıya bakın.. Parti liderlerine lütfen gelin diyeceğine ‘gelmeyin’ diyor..
Neden?
Efendim gelirlerse milletvekilleri de geliyormuş, Meclis kalabalık oluyormuş.. Koronavirüs için önlem alınması gerekiyormuş.. Geçen hafta af yasası çıkarılırken hırsızlara, organize suç örgütlerine, soygunculara, gaspçılara, rüşvetçilere cezaevi kapıları açılırken Korona tehlikesi yok muydu?
MHP Lideri Bahçeli en ön sırada oturuyordu..
23 Nisan gelince mi Başkan’ın aklına salgın tehlikesi geldi!..
Merak ediyorum, af yasası için Meclis’e gelen Bahçeli, TBMM’nin 100 yıl kutlamaları için de gelecek mi?
•••
Bunların Meclis’e bu ülkenin kilometre taşlarının döşendiği günlerle bir alıp veremedikleri var.. 23 Nisan’ı da sevmiyorlar, 19 Mayıs’ı da, 30 Ağustos’u da, Cumhuriyet Bayramı’nı da.. İşte Kadıköy’de yaşananlar .. Belediye TIR’ı gezici bandoya dönüştürmüş.. Üzerine 23 Nisan Kutlu olsun yazmış.. TID caddeleri turluyor.. Hem 23 Nisan kutlanıyor hem de çalınan müzikler insanlara moral veriyor..
Kaymakamlık anında yasakladı..
Niye? Sebep yok..
Var aslında TBMM Başkanı Meclis’e niye gelmeyin dediyse o sebep var..
Aslında bu 23 Nisan bir çok açıdan önemli sınav olacak.. Bakalım 100 yıl kutlamasına kimler katılacak, kimler seyirci kalacak..
Hırsızlara, gaspçılara, rüşvetçilere af çıkarmak için koşa koşa Meclis’e gelenler ne yapacak?

Mehmet Tezkan

Mehmet Tezkan… 1960 yılında istanbul’da doğan Mehmet Tezkan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Tezkan, bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde spor müdürlüğü, Yankı Dergisi’nde ise yazı işleri müdürlüğü yaptı. Show TV’de Haber Müdürlüğü, Star TV’de de Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Sabah, Vatan ve Milliyet Gazeteleri’nde köşe yazarlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top