Fahrettin Koca Antakya’da protesto edildi: Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık

Fahrettin Koca Antakya’da protesto edildi: Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin birinci yıldönümünde Antakya’da konuşma yapmak için kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte protesto edildi. Depremzedeler, “Biz...
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin birinci yıldönümünde Antakya’da konuşma yapmak için kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte protesto edildi. Depremzedeler, “Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık” dedi.

6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Antakya’da depremin yaşandığı 4.17’de tüm depremzedeler sokakta anmadaydı.

Vali Ürgen Parkı’nda toplanan binlerce depremzede Köprübaşı’na yürüdü. Bazı depremzedeler ellerinde rihan (fesleğen) ve bahhur da taşıdı.

Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kürsüye konuşma yapmak için çıktığında alandaki depremzedeler Koca’yı protesto etti. Koca’ya tepki gösteren depremzedeler, “Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık” dedi.

Fahrettin koca: Protestoların vakti değil

Bakan Koca kişisel sosyal medya hesabından protestolarla ilgili bir açıklama yaptı. Koca,

“Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil” ifadelerini kullandı.