Faik Öztrak: Erdoğan, "Türkiye’ye gelecek" dediği Putin’in ayağına gitti

Faik Öztrak: Erdoğan, "Türkiye’ye gelecek" dediği Putin’in ayağına gitti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimlerde kırgınlık ve küskünlük olmaması gerektiğini söyleyen...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimlerde kırgınlık ve küskünlük olmaması gerektiğini söyleyen Öztrak, "Önceki seçimde kazandığımız belediyelere yenilerini ekleyeceğiz" dedi.

Faik Öztrak, Dün oynanan CEV Avrupa Şampiyonası final maçında Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik etti, “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin kadınları, milletimize yeni bir gurur daha yaşattı” şeklinde konuştu.

"Erdoğan, Putin'in ayağına gitti"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin'in görüşmesinden bahseden Öztrak, “Bugün Erdoğan, daha önce ‘Türkiye’ye gelecek’ dediği Putin’in ayağına gitti. Neden? Seçim öncesinde ertelenen 20 milyar dolarlık gaz borcunun karşılığında Putin’e hangi tavizleri verdiniz? Şimdi ne vereceksiniz? Borç alan emir alır” ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimlerde çok daha iyisini yapacağız"

2024 yerel seçimleriyle ilgili konuşan Öztrak, şunları söyledi:

"Artık bütün gücümüzle silkinip ayağa kalkmak zorundayız. Bu sürdürülemez gidiş, bu nobranlık karşısında ‘Kırıldım, küstüm, üzüldüm’ diye mücadeleyi bırakamayız. Ayağa kalkacağız, bu gidişe hep beraber dur diyeceğiz. Yaklaşan yerel seçimlerde önceki seçimde kazandığımız belediyelere yenilerini ekleyeceğiz. CHP’li başkanlarca yönetilen belediyelerde sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyoruz. Son yerel yönetim seçimlerinde büyük bir zafer kazandık, şimdi bir kere daha çok daha iyisini yapacağız.”

TIKLAYIN: Erdoğan-Putin görüşmesi | “Tahıl koridoru için Rusya’ya yaptırımlar kalkmalı”