Faik Öztrak, Ümit Özdağ'ın "Bakanlık ve MİT Başkanlığı için anlaştık" iddiasını yalanladı

Faik Öztrak, Ümit Özdağ'ın "Bakanlık ve MİT Başkanlığı için anlaştık" iddiasını yalanladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi ve CHP arasında genel seçimler öncesinde bakanlık ve MİT Başkanlığı için anlaşma yapıldığı iddiasını yalanladı, bu maddelerin protokollerde yer almadığını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi ve CHP arasında genel seçimler öncesinde bakanlık ve MİT Başkanlığı için anlaşma yapıldığı iddiasını yalanladı, bu maddelerin protokollerde yer almadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken Faik Öztrak açıklama yaptı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu desteklemeleri durumunda üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı için mutabakatı yaptıklarını söylememişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özdağ'ın açıklamalarını yalanlayarak, "Zafer Partisi ile partimiz arasında kamuoyuna açıklanan bir protokol imzalanmıştı. Ayrıca 2 genel başkan arasında yapılan bir protokol daha vardı. Her iki protokolde de 3 bakanlık ve MİT müsteşarlığına dair bir düzenleme ve madde yer almamaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracak

Ayrıca Öztrak, yapılan dev zamların ardından Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracaklarını ifade etti: "Milletin vekilleri bu zulmü, ekonomik soykırımı konuşamasın, milletin hakkını savunamasın diye ÖTV artışını Meclis'i kapatıp yaptılar. MYK toplantımızda CHP grubumuzun, Meclis'i bu konuda olağanüstü toplantıya çağırması kararını aldık."

Davutoğlu, liderleri aramıştı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ÖTV artışlarının ardından benzine gelen zamlar üzerine Millet İttifakı liderlerini arayarak ortak tavır için arayarak "Meclis’i bu konuyla ilgili olağanüstü görüşmeye çağıralım" teklifinde bulunmuştu.