Fark 8 puana çıktı

Fark 8 puana çıktı
MetroPOLL Araştırma’nın son anketine göre, Cumhur İttifakı’nı tercih edebileceğini söyleyenlerin oranında geçen aya göre düşüş yaşanırken, Millet İttifakı’nı tercih edebileceğini söyleyenlerin oranındaki yükseliş...

MetroPOLL Araştırma’nın son anketine göre, Cumhur İttifakı’nı tercih edebileceğini söyleyenlerin oranında geçen aya göre düşüş yaşanırken, Millet İttifakı’nı tercih edebileceğini söyleyenlerin oranındaki yükseliş dikkati çekti. Millet İttifakı’nın nisan araştırmasında yüzde 38,6 olan oranı, mayıs araştırmasında 43,2’ye yükseldi. Cumhur İttifakı’nın ise nisan ayı anketinde yüzde 39,4 olan oranı, mayıs ayı anketinde yüzde 37,8’e geriledi.
Ankete göre “Millet İttifakı’na daha yakınım” diyenlerin oranı yüzde 43,2 oldu. “İki ittifaka da yakın değilim ama Millet’i tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 4,8 oldu ve böylece Millet İttifakı’nı tercih edenlerin toplam oranı yüzde 48’e ulaştı.
Ankette katılımcıların “Cumhur İttifakı’na daha yakınım” diyenlerin oranı yüzde 37,8 olurken, “İki ittifaka da yakın değilim ama Cumhur’u tercih ederim” diyenlerin oranı yüzde 2,3 olarak belirtildi. Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 40,1 oldu.
“Fikrim yok/Cevap yok” diyenlerin oranı ise yüzde 11,9 olarak belirtildi.