Fatih Altaylı: Sosyal medyanın mastürbasyoncu muhalifleri

Fatih Altaylı: Sosyal medyanın mastürbasyoncu muhalifleri
Gazeteci Fatih Altaylı, bugün yayımlanan köşe yazısında, sosyal medyanın demokratik muhalefetin sonu olduğunu diyerek "Artık hiç kimse, en keskin olduğunu iddia eden muhalif bile gerçek bir muhalefet yapma ihtiyacı hissetmiyor"...
Gazeteci Fatih Altaylı, bugün yayımlanan köşe yazısında, sosyal medyanın demokratik muhalefetin sonu olduğunu diyerek "Artık hiç kimse, en keskin olduğunu iddia eden muhalif bile gerçek bir muhalefet yapma ihtiyacı hissetmiyor" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medyanın gerçek demokratik muhalefetin sonu olduğu görüşünü savunarak, "Artık hiç kimse, en keskin olduğunu iddia eden muhalif bile gerçek bir muhalefet yapmıyor. Yapma ihtiyacı hissetmiyor." dedi.

"Bugün Türkiye’de gerçek bir muhalefet ortaya çıkamıyor, tüm olan bitene rağmen cılız bir siyasi muhalefet var ise bunun nedeni, bazılarının sosyal medya üzerinden yaptıklarını muhalefet zannetmesindendir." diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyanın mastürbasyoncu muhalifleri"

"Kitleler sosyal medya aracılığı ile örgütlenecek, iktidarları zorlayacak, sesini duyuracaktı. Öyle olmadı. Hatta tam aksi bir sonuç verdi. Sosyal medya gerçek demokratik muhalefetin sonu oldu. Artık hiç kimse, en keskin olduğunu iddia eden muhalif bile gerçek bir muhalefet yapmıyor. Yapma ihtiyacı hissetmiyor. Çünkü sosyal medya üzerinden attığı iki palavra tweet, üç tane muhalif aforizma ile “muhalefet vazifesini” yaptığını, iktidara haddini bildirdiğini zannediyor.

Sahte bir profil arkasına saklanarak iktidara yaptığı üç beş eleştiriyi büyük bir muhalefet edası ile paylaşıyor, sonra oturup işine devam ediyor. Dahası gerçek anlamda kanıyla, canıyla muhalefet yapıp, kellesini iktidarların önüne atanları da beğenmiyor. İki tweet de onları karalamak, onları eleştirmek için sallayıp “Bu mu muhalefet” diye bir yandan da onları eleştiriyor.

Yellenip yellenip ipe dizerek gazını da çıkardığı için rahatlamış vaziyette görevini yaptığına inanıyor. Ve akşam dost meclisinde o gün yaptığı attığı iki tweet’le yaptığı muhalefeti anlatıp, alkış topluyor. "

Yazının tamamını okumak için tıklayın