‘FAVİPİRAVİR’İN AYNISINI ÜRETTİK’

‘FAVİPİRAVİR’İN AYNISINI ÜRETTİK’
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu: Söyleyebilecek çok bir şeyimiz yok. Planlamış, duyurmuşlardı şimdi yaptık diyorlar. Etken madde ve tedavi değeri olan şey Favipiravir. Aynı etken maddeyi içeren bir ilacı...

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu: Söyleyebilecek çok bir şeyimiz yok. Planlamış, duyurmuşlardı şimdi yaptık diyorlar. Etken madde ve tedavi değeri olan şey Favipiravir. Aynı etken maddeyi içeren bir ilacı ruhsatlı ürettiysek aynıdır. Etki mekanizması olarak fark yoktur. Neden almaktan vazgeçtik ürettik kısmı da maliyet ve ulaşım anlamında işi kolaylaştırır. Örneğin, yurt dışından alınan ilaç 10 liraysa burada 3 liraya mal edilir. Yurt dışından ihtiyacınız olursa 1 milyon kutu alamazsınız ama sizin üretim tesisiniz varsa üretirsiniz. Daima daha doğru. Yan sonuç olarak aynı etken maddeyle farklı bir firma tarafından üretilmiş oldu. Örnek vermek gerekirse, ekmeği Migros'tan alıyordunuz da şimdi fırından alıyorum. Değişen yok ikisi de buğday ekmeği.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak: Detay bilgim yok ama sevindirici bir haber. Hangi aşamada ve ne üzerine çalışılıyor bilmiyorum.