Fehmi Koru'dan Perinaz Yaman'a: Neden acaba? Para için mi? CHP içine sızma amaçlı bir hareket mi? Yoksa...

Fehmi Koru'dan Perinaz Yaman'a: Neden acaba? Para için mi? CHP içine sızma amaçlı bir hareket mi? Yoksa...
Gazeteci Fehmi Koru bugün yayımlanan yazısında CHP’deki ‘danışman’ tartışmasının odağındaki isim Perinaz Yaman’ı gündemine taşıdı. Yaman hakkında, “ ismi lazım değil” diye söz eden Koru, “Neden acaba? Para...

Gazeteci Fehmi Koru bugün yayımlanan yazısında CHP’deki ‘danışman’ tartışmasının odağındaki isim Perinaz Yaman’ı gündemine taşıdı. Yaman hakkında, “ ismi lazım değil” diye söz eden Koru, “Neden acaba? Para için mi? CHP içine sızma amaçlı bir hareket mi? Yoksa baştan itibaren yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkması sağlanacak bir malzeme olsun diye planlanmış bir kumpas mı?” sorularını sordu.

"Uzun yıllardır siyaseti yakından gözleyen biri olarak, bu olay, bana, öyle bir devşirme girişimi gibi gelmiyor." diyen Koru’nun yazısı şöyle:

“Gel, seni danışman yapayım” teklifini duyunca CHP genel başkanına resmen danışman olmakta hiçbir yanlışlık görmemiş mi?

Bana tuhaf gelen bu durum neden kimseyi rahatsız etmiyor?

Yaptığını savunurken, ismi lazım olmayan bu kişi, kendisine yönelik eleştirilerin ailesi fertlerini huzursuz ettiğini söylemiş; bu arada çocuklarının da aynı sebeple tedirginlik yaşadığını öğreniyoruz.

Peki de, ailesi fertleri, yakınları, çevresindeki insanlar bu kişinin birden bire saf değiştirmesinden, geçmişte hakkında ileri geri sözler sarfettiği bir siyasi lidere en yakın mesafede durmak için çaba göstermesinden ve sonunda CHP genel başkanına danışman olarak atanmasından hiç mi rahatsızlık hissetmemişler?

İçlerinden biri olsun, “Hayrola, bu ne kişiliksiz bir davranış” da dememiş mi?

Tartışma ismi lazım olmayan bir kişi hakkında yürütülüyor ama aslında o kişiyi aşan bir yönü var bu olayın; “O kişi bir prototip” deyişimin altında yukarıdaki sorular yatıyor.

Neden acaba? Para için mi? CHP içine sızma amaçlı bir hareket mi? Yoksa baştan itibaren yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkması sağlanacak bir malzeme olsun diye planlanmış bir kumpas mı?

Soruları sormasına soruyorum ama bu üç ihtimali de çok fazla muhtemel görmüyorum.

Yakınlar, aile, çevre bu olay ortaya çıktığında o kişiye nasıl bir tepki vermiş olabilir?

En çok merak ettiğim de işte bu sorunun cevabı.

Rakip partiler birbirlerinden taraftar devşirmeye önem verirler; vaktiyle farklı partide olup da çeşitli sebeplerle ondan kopmuş olanları aralarında görmekten haz alırlar.

Uzun yıllardır siyaseti yakından gözleyen biri olarak, bu olay, bana, öyle bir devşirme girişimi gibi gelmiyor.

Kişi ama kişiliksiz bir kişi, bir oraya bir buraya savrularak siyasette yer kapma çabasına girmiş de olabilir.

Sizler yine de hiçbir ihtimali gözardı etmeyin derim.

Bu konuda benden bu kadar.

Koru'nun yazısının tamamı için tıklayınız