Fenerbahçe'nin yeni 'Sarı Melek'i Liza Safronova

Fenerbahçe'nin yeni 'Sarı Melek'i Liza Safronova
Fenerbahçe Opet, Liza Safronova ile anlaşma sağladı.CEV Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırarak üç kulvarda kupa yarışını sürdüren Fenerbahçe Opet, genç yetenek Liza Safronova ile anlaşma sağladı.Vakıfbank altyapısından...
Fenerbahçe Opet, Liza Safronova ile anlaşma sağladı.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırarak üç kulvarda kupa yarışını sürdüren Fenerbahçe Opet, genç yetenek Liza Safronova ile anlaşma sağladı.

Vakıfbank altyapısından yetiştikten sonra 2023-2024 sezonunda Havran Belediyespor takımında oynayan 2006 doğumlu ve 1.93 boyundaki smaçör, Voleybolunsesi'nde yer alan habere göre;  önümüzdeki sezondan itibaren Fenerbahçe Opet forması giyecek.

Liza Safronova kimdir?

Alt yaş gruplarından itibaren milli formayı giyen ve 2023 U19 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan yetenekli smaçör, son olarak namağlup şampiyon olarak U20 Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde eden U20 Kadın milli Takımının da kadrosunda yer aldı.

Aslen Kazak-Türk vatandaşı olan Liza Safronova Türk vatandaşlığına da sahip. Güzel oyuncunun annesi ve babası da voleybol dünyasından isimler. Annesi Alessya Canbolat eski bir voleybolcu oyuncusu, babası Burhan Şaik Canpolat ise başantrenör.

Milli takım formasıyla başarılı bir grafik çizen Liza Safronova 17 Ocak 2006 tarihinde doğdu. Genç sporcunun boyu 1.93 metre, ağırlığı ise 69 kilodur.