‘FETÖ mensupları devlete sızmadı, iktidar devlete yerleştirdi’

‘FETÖ mensupları devlete sızmadı, iktidar devlete yerleştirdi’
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklama yapan İYİ Partili Lütfü Türkkan, "FETÖ mensupları devlete sızmadı. İktidar bunları tek tek bulup devlete yerleştirdi" dedi.İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de düzenlediği...

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklama yapan İYİ Partili Lütfü Türkkan, "FETÖ mensupları devlete sızmadı. İktidar bunları tek tek bulup devlete yerleştirdi" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz darbe girişimini anma törenleri kapsamında daha önce TBMM Genel Kurulu’nun özel oturumla toplandığını hatırlatan Türkkan, “Pandemi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul Salonu’na girmesinin uygun olmadığı düşünülerek” özel oturumun iptal edildiğini söyledi.

Bunu saygı ile karşıladıklarını dile getiren Türkkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Netice itibariyle Genel Kurul Salonu insanların sosyal mesafesinin hiçe sayıldığı bir ortam. Sayın Cumhurbaşkanın sağlığı açısından böyle bir ortamda bulunmasını yanlış buluyoruz. Doğru bir karar alınmıştır ama yanlış olan bir şey var; o da Sayın Cumhurbaşkanı, sağlığı açısından sıkıntı olabileceğini düşündüğü Genel Kurul’a girmek yerine bahçeyi tercih ederken, aynı Cumhurbaşkanı kendi grubuna ‘Sabahlara kadar çalışacaksınız, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayacaksınız, barolarla ilgili kanunu çıkarmak için sabaha kadar kavga edeceksin ve bir şekilde Meclis’i çalıştıracaksınız’ diyor. Milletvekillerinin ve Meclis çalışanlarının sağlığı da Cumhurbaşkanınki kadar önemlidir. Hani biz eşit yurttaştık.”