Şanlıurfa'da hastaneye tahsis edilen arazi, dava sürerken satışa çıkarıldı

Şanlıurfa'da hastaneye tahsis edilen arazi, dava sürerken satışa çıkarıldı
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde hastane için tahsis edilen arazi önce konut alanına çevrildi, daha sonra satışa çıkarıldı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, hastaneye tahsisli arazi önce konut alanına çevrildi, sonra satışa çıkarıldı.

Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre Doğukent Mahallesi’nde bulunan 101 dönümlük ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne tahsisli sağlık tesis alanı, 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile konut alanına çevrildi. Söz konusu değişikliğe karşı Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Şanlıurfa İl Temsilciliği dava açtı.

Ancak arazi ile ilgili dava devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arazi için nisan ayında satış ihalesine çıktı.

ŞPO Şanlıurfa İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, yargı sürecinin devam ederken satış ihalesi yapılmasına tepki gösterdi. Açar, “Sosyal donatı alanlarını konuta çevirip, taşınmaz hakkında yargı süreci henüz tamamlanmadan satışa çıkarmak; yangından mal kaçırmaktır, yavuz hırsızlıktır, bu şehrin geleceğine ihanettir” dedi.

Sosyal donatı alanlarının konuta çevrilmesinin yanlış bir karar olduğunu bildiren Açar, “Gelecekte mahallenin ve şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatı alanlarının konuta çevrilmesi, ana plandaki nüfusun gereksinimini karşılayan donatı alanlarını azalttığı gibi, yeni getirilen konut alanlarıyla nüfus artışı oluşturarak şehre yük bindirecektir. Karaköprü ilçemiz 300 bine yaklaşan nüfusuyla, makroform olarak incelendiğinde, diş hastanesi haricinde herhangi devlet teşekkülü hastaneye sahip değildir. Karaköprülü vatandaşımız hastasını özel hastanelere götürmeye mecbur bırakılmış ya da şehrin diğer ilçelerindeki hastanelere götürmeye mahkum edilmiştir” diye konuştu.

İhaleye girecekleri uyardı

“İmar mevzuatı bakımından sakıncalı olan bu durum insani ve vicdani olarak da kabul edilebilir değildir” diyen Açar, ihaleye girecekleri de uyardı: “Şehre ait bu alan için ihaleye girmemelerini hem şehir açısından hem kendileri açısından tavsiye ediyoruz. Aksi taktirde konut alanı olarak ihaleden aldıkları bu taşınmazı, yarın öbür gün mahkeme süreci neticelendiğinde ki bilirkişi raporu bu şehrin lehine gelmiştir; ellerinde sağlık tesis alanı olarak bulabilirler.”