Fidan'dan ABD'ye Gazze için 'nüfuzunu kullan' çağrısı

Fidan'dan ABD'ye Gazze için 'nüfuzunu kullan' çağrısı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken'a "ABD'nin İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanması" çağrısında bulundu.Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, karşı tarafın talebi üzerine bu akşam yapılan görüşmede,...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken'a "ABD'nin İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanması" çağrısında bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, karşı tarafın talebi üzerine bu akşam yapılan görüşmede, ABD-Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

İlişkilerde müttefiklik ruhuna uygun davranmanın öneminin vurgulandığı görüşmede, İsveç’in NATO üyeliği, F-16 meselesi ve savunma sanayii alanında iş birliği de fikir teatisinde bulunulan konular arasında yer aldı.

Gazze ve Batı Şeria’daki durumun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Dışişleri Bakanı Fidan, saldırıların durması için ABD’nin İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Fidan, Blinken ile yaptığı görüşmede, tam ateşkesin sağlanmasının akabinde, iki devletli çözüme dayalı adil ve kalıcı bir barışı hayata geçirmeyi hedefleyen bir siyasi sürecin başlatılması için İsrail’in masaya oturtulması gerektiğini de vurguladı.