FIFA'dan 6 Türk takımına transfer yasağı geldi

FIFA'dan 6 Türk takımına transfer yasağı geldi
 Türk takımlarına (24 kulüp) daha önce transfer yasağı veren FIFA, Türk futboluna bir kez daha yaptırım uyguladı. FIFA, Süper Lig’den 5, 1. Lig’den de 1 takıma transfer yasağı getirdi.FIFA'dan yapılan açıklamaya göre;...
 Türk takımlarına (24 kulüp) daha önce transfer yasağı veren FIFA, Türk futboluna bir kez daha yaptırım uyguladı. FIFA, Süper Lig’den 5, 1. Lig’den de 1 takıma transfer yasağı getirdi.

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre; Süper Lig takımlarından Kayserispor'a süresiz, Adana Demirspor, Antalyaspor, MKE Ankaragücü ve Konyaspor'a da 3'er dönem transfer yasağı getirildi.

1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'a da FIFA'nın 3 dönem transfer yasağı cezası verdiği ifade edildi.

Eyüpspor açıklama yaptı

FIFA'dan gelen transfer yasağı üzerine ilk açıklama Eyüpspor'dan geldi. Eyüpspor, yasağın 24 saat içerisinde kalkacağını açıkladı:

"Kulübümüz tarafından Jakhongir Urozov'un bir önceki kulübü Bunyodkor Kulübü ile transfer sözleşmesinden kaynaklanan 100.000 Euro transfer bedeli taksitinin ödenmesine ilişkin FIFA tarafından verilen karar uyarınca yapılması gereken ödeme, karşı kulübün tarafımıza bildirdiği banka swift sisteminde yaşanan aksaklıktan ötürü yapılamamıştır. Bu aksaklıktan dolayı yaşanan gecikmeden ötürü FIFA tarafından "alacak ödeninceye kadar" transfer yasağı konulmuş olup, ilgili doğru banka bilgisinin Kulübümüze ulaşmasını müteakip 24 saat içinde ödeme yapılarak transfer yasağı kaldırılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."