Firari Barış Boyun'un çetesine operasyon

Firari Barış Boyun'un çetesine operasyon
Yunanistan'da suikast ile anılan Barış Boyun çetesine bir operasyon daha gerçekleşti. Çete üyesi olduğu iddia edilen 4 kişi tutuklandı.İstanbul'da, Barış Boyun'un elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik operasyonda,...
Yunanistan'da suikast ile anılan Barış Boyun çetesine bir operasyon daha gerçekleşti. Çete üyesi olduğu iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

İstanbul'da, Barış Boyun'un elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik operasyonda, 5 farklı olaya karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

 

Ekipler, çalışmaları sonucu çete üyelerinin, 29 Ocak'ta Eyüpsultan'da Serkan Y'nin aracı ile 5 Şubat'ta Arnavutköy'de Ünal C'nin aracının çalınması, 2 Şubat'ta Bahçelievler'deki bir iş yerinde işletmeci Tayfun K'nin silahla yaralanması, 5 Şubat'ta Bakırköy'de bir iş yerinde Muhammet Ç'nin silahla yaralanması ve 6 Şubat'ta Zeytinburnu'nda Mustafa A'nın aracına silahlı saldırı eylemlerini gerçekleştirdiğini belirledi.

 

Nöbetçi sulh ceza hakimliği 4 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi, 1'i hakkında adli kontrol tedbiri uyguladı.

Barış Boyun kimdir?

Barış Boyun, Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün mafya lideridir. İstanbul Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak etkin olan örgütün suç olayları daha sonra uluslararası ilişkilere kadar uzandı. Örgüt, motosikletli suikast timi ile işledikleri cinayetlerle bilinmektedir.