Forbes’un ‘50 yaş üstü 50 kadın’ listesinde 2 Türk yer aldı

Forbes’un ‘50 yaş üstü 50 kadın’ listesinde 2 Türk yer aldı
Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Forbes, 50 yaş üstü 50 kadın listesini yayınladı. Türkiye’den Gülden Türktan ve Gamze Cizreli, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın başarılı kadınları arasında yer aldı.Ekonomi dergisi...

Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Forbes, 50 yaş üstü 50 kadın listesini yayınladı. Türkiye’den Gülden Türktan ve Gamze Cizreli, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın başarılı kadınları arasında yer aldı.

Ekonomi dergisi Forbes, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da (EMEA) 50 yaşı geçen en başarılı kadınları bir araya getirdiği “50 over 50” listesinin ikincisini yayınladı. Gülden Türktan ve Gamze Cizreli, dünyaca ünlü derginin iş dünyası, siyaset, sivil toplum ve bilim gibi alanlardan seçtiği kadınlar arasında yer aldı.

CİZRELİ: BU ÖDÜLÜ TÜM KADINLAR ADINA ALIYORUM
Forbes, Gamze Cizreli’den bahsederken “Türkiye’nin önde gelen restoran girişimcilerinden biri olan Cizreli, Türkiye’nin 12 ilinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 3 şehirde 69 restoran işleten ve Suudi Arabistan, Almanya, Irak, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt’te de faaliyet gösteren BigChefs’i işletiyor’’ ifadelerine yer verdi.

Gamze Cizreli ise Forbes’un verdiği ödülü kendi Instagram hesabından paylaşarak, “Hem ülkem, hem markam, hem de kendi adıma çok mutluyum. Bir Cumhuriyet kadını olarak bu başarının benim için anlamlı olmasının bir sebebi de Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmiş olması. Aslında bu ödülü yasadığım topluma, ülkesine, dünyaya değer katan tüm kadınlarımız adına alıyorum” dedi.

Türktan: CİNSİYET KAPSAYICI İŞ DÜNYASINI DESTEKLİYOR
Dergi listede yer alan Gülden Türktan’dan ise “Tüm G20 ülkeleri için ekonomik büyümeyi ve cinsiyet kapsayıcı iş dünyasını desteklemeyi görev edinmiştir. G20’nin kadın odaklı sosyal yardım grubu W20 (Kadın 20)’nin kurucu başkanı olan Türktan, kadınlar ve düzenlemelerle ilgili kamu politikası konularında düzenli olarak konuşmalar yapıyor. İstanbul merkezli politika lideri, işyerinde kadınlar için bir fırsat eşitliği programı olan FEM’in oluşturulmasına da yardımcı olmuştur” sözleriyle bahsetti.