Ford Otosan ilk ve tek yerli şanzımanı geliştirdi

Ford Otosan ilk ve tek yerli şanzımanı geliştirdi
Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi ve ihracat şampiyonu Ford Otosan, Ecotorq motor ve arka aksın ardından, 58 Milyon Euro yatırım ve 230 Türk mühendisin emeğiyle “Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanını” geliştirdi....

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi ve ihracat şampiyonu Ford Otosan, Ecotorq motor ve arka aksın ardından, 58 Milyon Euro yatırım ve 230 Türk mühendisin emeğiyle “Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanını” geliştirdi. Böylece Otosan tarafından geliştirilen ve Eskişehir’de üretilen Ford F-Max’te yerlilik oranı yüzde 74’ten yüzde 90’a yükseldi. Tasarımından test süreçlerine kadar tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği ilk ve tek yerli Ecotorq şanzıman ile Ford Otosan, böylece üç aktarma organını da geliştiren ve üreten dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına girdi.

55 ÜLKEYE ULAŞACAK
Amerikan Ford’u yıllar sonra Ford Trucks markasıyla yeniden global ağır ticari araç pazarına sokan Ford Otosan, bu alandaki global büyümesini 2021 yılı sonunda 45 ülkeye, 2024 yıl sonuna kadar da 55 ülkeye genişletmeyi hedefliyor. 230 mühendisin, 5 yılda tasarım, test ve geliştirme aşamalarını tamamladığı Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı, 1 milyon km’yi aşkın yolda, farklı ve zorlu koşullarda test edildi.

YERLİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, “Yerlilik konusunu çok önemsiyor ve araçlarımızın yerlilik oranını en yüksek seviyeye taşıyarak ekonomimize katma değer sunmaya devam ediyoruz” dedi.