Gazete Pencere yazmıştı, Aylin Nazlıaka anlattı: Cengiz Topel Yıldırım, CHP'den kendisi aday olmak istedi

Gazete Pencere yazmıştı, Aylin Nazlıaka anlattı: Cengiz Topel Yıldırım, CHP'den kendisi aday olmak istedi
Gazete Pencere yazmıştı; Aylin Nazlıaka, Cengiz Topel Yıldırım'a adaylık teklifi yapılmadığını, Yıldırım'ın adaylık için kendisinin CHP'den aday olmak istediğini anlattı.TV100 kanalında yayınlanan Taksim Meydanı programına...

Gazete Pencere yazmıştı; Aylin Nazlıaka, Cengiz Topel Yıldırım'a adaylık teklifi yapılmadığını, Yıldırım'ın adaylık için kendisinin CHP'den aday olmak istediğini anlattı.

TV100 kanalında yayınlanan Taksim Meydanı programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım için  “Kendisi Mansur Bey ile görüşmeden önce, Akşener’in özel kalemi Esma Hanım’dan gelen mesaja yanıt vermedi, bizden teklif alırsa olumsuz yanıt vermeyi düşündüğünü ifade ederek onları rölantide tuttu” dedi.

TIKLAYIN |  Yavaş mı, Yıldırım mı haklı? CHP’li Aylin Nazlıaka anlattı

 

Programda Nazlıaka’nın konuşmasını yaptığı bölüm şu şekilde gerçekleşti:

Aylin Nazlıaka: Kendisi Genel Başkanımızla kısa bir görüşmede bir araya getirildi ve bu aşamada kendisi aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkan adayı olmak istediğini açıkça ifade etmiştir, bakın bunu açıkça ifade etmiştir.

Gürkan Hacı: Bir dakika, nereden efendim?

Aylin Nazlıaka: Kendisi aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nden birkaç ayrı yerden… Çankaya'dan başladı, Mamak devam etti, Keçiören de olabilir dedi. Dolayısıyla ben de kendisini Mansur Beyle görüştürme sorumluluğunu hissettim. Kendisi aday olmak istediğini söylemiştir. Bunu açıkça söylemiştir. Hiç lafı dolandırmadan, hatta Mamak’ı orada ifade etmiştir. Bunun üzerine Mansur Bey de Mamak için başka bir adayın değerlendirmede olduğunu gene açıkça ifade etmiştir ve çok kısa süren bu görüşme sonrasında da biz Cengiz Beyle vedalaştık, ayrıldık. Cengiz Bey ayrılırken bana, bunu söylemek istemezdim ama mecbur kaldığım için söylüyorum, sayın Akşener'in özel kalemi Esma Hanım'dan gelen mesajı gösterdi. Yani İYİ Parti'den teklif aldığını ama bizimle hareket etmek istediğini açıkça söylemiştir. Sayın Cengiz Topel Yıldırım bizden aday olmak istemiştir, bu süreçte de İYİ Parti'yi rölantide tutmuştur. Hatta Mansur Bey'le görüştüğü günün bir gün öncesinde Esma Hanım'dan kendisine mesaj gelmiştir ve o mesaja yanıt vermeyerek bizden bir teklif aldığı koşulda olumsuz yanıt vermeyi düşündüğünü ifade ederek onları rölantide tutmuştur. Benim bunun üzerine başka söyleyecek bir sözüm yoktur.

Gazete Pencere yazmıştı

CHP'li Aylin Nazlıaka, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın kendileriyle aday olmak için görüştüğünü Gazete Pencere'ye anlatmıştı.

Aylin Nazlıaka o görüşmeyle ilgili olarak, “Cengiz Bey’in CHP’den aday olması için Özgür Bey ile de Mansur Bey ile de görüştük ama sonuç alınamadı. Üstelik o teklif Cengiz Topel Yıldırım'dan geldi" demişti.