Yavaş mı, Yıldırım mı haklı? CHP'li Aylin Nazlıaka anlattı

Yavaş mı, Yıldırım mı haklı? CHP'li Aylin Nazlıaka anlattı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığı'nı istedi, bizde vermeyince oralarda Yavaş'ı karalıyor" dediği İYİ Parti Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, "Bu görüşmede gözlerinizin...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığı'nı istedi, bizde vermeyince oralarda Yavaş'ı karalıyor" dediği İYİ Parti Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, "Bu görüşmede gözlerinizin içine baka baka İYİ Parti adayı olacağımı söyledim" demişti. CHP'li Aylin Nazlıaka o görüşmeyi anlattı.

Gazete Pencere

Mansur Yavaş, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın Mamak’tan aday olmak istediğini, adaylığı gerçekleşmediği için kendisine yönelik saldırgan tavırlar içinde olduğunu söyledi.

Topel ise yanıtında, "İYİ Parti’den aday olacağımın duyulması üzerine CHP genel başkanı Özgür Özel görüşmek için beni davet etti, bu adaylıktan duyduğu üzüntüyü ifade etti, bunu engellemek için uğraştı. Bu uğraşının bir parçası olarak, beni siz davet ettiniz onun ricası üzerine sizinle görüşmeyi kabul ettim. Bu görüşmede gözlerinizin içine baka baka İYİ Parti adayı olacağımı söyledim. Bunun üzerine, durduk yere Mamak Belediyesi konusunu siz açtınız ve atadan kalan arsanızı çocuklarınız arasında bölüştüren bir tavırla ‘Mamak’ı da Mesut’a verdim’ dediniz” ifadelerini kullandı.

Ancak görüşmenin tanığı bir başka isim, Aylin Nazlıaka, Yıldırım’ı doğrulamıyor.

Cengiz Topel Yıldırım, daha İYİ Parti’den adaylığı söz konusu değilken Ömer Lütfü Avşar ile Yavaş’a görüşme talebini iletiyor. Yavaş görüşmeye sıcak bakmıyor. Sonra devreye CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka giriyor. Topel ile birlikte Yavaş’ı ziyaret eden ve görüşmeye tanıklık eden isim Aylin Nazlıaka.

"Sonuç alamadı"

Aylin Nazlıaka o görüşmeyle ilgili olarak, “Cengiz Bey’in CHP’den aday olması için Özgür Bey ile de Mansur Bey ile de görüştük ama sonuç alınamadı” dedi. Üstelik bu konuda talebin Cengiz Topel Yıldırım’dan geldiğini de söyledi. Yıldırım’ın açıklamalarını, Topel’in adaylığının CHP’de kabul görmemesine bağladı.

Yavaş Yıldırım görüşmesine aracılık ve şahitlik eden Aylin Nazlıaka’nın sözleri, görüşmenin İYİ Parti adaylığından önce olduğunu, eğer CHP’de kabul görseydi Cengiz Topel Yıldırım’ın şu aralar Yavaş ile omuz omuza diğer partilere karşı siyasi mücadele içinde olacağını ortaya koyuyor.

Tabi bugün Topel’in ağzından düşürmediği, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyelerini bile isyan ettiren yolsuzluk suçlamaları da gündeme hiç gelmeyecekti.

İsyan eden o isimlerden birisi İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Uğur Ferudun Berat Tiryaki’ydi. Tiryaki, Cengiz Topel Yıldırım’ın “Kişisel intikam” peşinde olduğunu öne sürdü, üstelik birçok İYİ Parti yöneticisinin akrabasının belediyede üst düzey görevde olduğunu söyledi, onları açıklama yapmaya davet etti.