Gazeteci Seyhan Avşar'a yurt dışı yasağı

Gazeteci Seyhan Avşar'a yurt dışı yasağı
Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek’le ilgili haberine dair hakkında soruşturma açılan gazeteci Seyhan Avşar, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Avşar'a haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağı verildi. Halk...
Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek’le ilgili haberine dair hakkında soruşturma açılan gazeteci Seyhan Avşar, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Avşar'a haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağı verildi. 

Halk TV Özel Haber Müdürü Gazeteci Seyhan Avşar, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin haberinin ardından hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavılığı’nın yürüttüğü ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ’yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları kapsamında  bir buçuk saat ifade verdi.

Seyhan Avşar serbest bırakıldı

Savcılık sorgusu sonrası Avşar, adli kontrol şartıyla suç ceza hakimliğine sevk edildi. Avşar’a yönelik adli kontrol şartı haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağını kapsıyor. Savcılık, sevk yazısı sonrası sulh ceza hakimliği, Avşar’ı serbest bıraktı

"Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam"

Savcılık ifadesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çok ağır faşizm koşullarından geçiyoruz. Aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler… Yani boyun eğmeyen herkes bir bedel ödüyor. Hakkımda verilen adli kontrol kararı da benim mesleğimi biat etmeden yapmamın küçük bir bedeli. Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam…" dedi.

Ne olmuştu?

Gürlek, söz konusu sahte erişim engeli kararıyla ilgisinin olmadığını belirterek Gazeteci Seyhan Avşar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avşar sosyal medya hesabında “Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet…" dedi. Avşar, bir sonraki paylaşımında, "Evime varmak üzereyken binanın önünde ve kapımda polisler olduğunu annemden öğrendim. Balkona çıkıp arayan annem ‘eve gelme kızım’ dedi. ‘Kaçacağım bir durum yok’ diyerek binaya girdim. Polisler, ‘özür dileriz bu saatte geldik ama acil sizi ifadeye çağırmamız gerekiyordu. Talimat bu yönde’ dediler. Gözaltı yapmadılar. Ama göz korkutmaya çalıştılar. Talimatı veren kim Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek. Avukatımla gidip ifade vereceğiz” demişti.