Gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepkiler: "Utanç verici bir karar"

Gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepkiler: "Utanç verici bir karar"
Gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepkiler de geçikmedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Utanç verici bir karardır" dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "Kim Korkar Gazeteciden? Şaibeli işleri olan,...

Gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepkiler de geçikmedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Utanç verici bir karardır" dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "Kim Korkar Gazeteciden? Şaibeli işleri olan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden!.." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Gazeteciliği suç sayanlara, gazeteciyi düşman görenlere yazıklar olsun. Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması, utanç verici bir karardır. Madem “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” gibi bir iddianız var, açıklayın raporu, kim halkı yanıltıyor, kim yalan söylüyor herkes öğrensin! Tolga Şardan’a “Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapıyoruz” cümlesinin onuru yeter."








Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Kim Korkar Gazeteciden? Şaibeli işleri olan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden!.. Eğilmeden, bükülmeden, gücün esiri olmadan, halk için, haktan yana haberin, gerçeğin peşinde koşan #TolgaŞardan’ı derhal serbest bırakın!


HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş: Tolga Şardan MİT yazısı nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. MİT ile ilgili kelam etmek yasaklandı mı?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına ilişkin, “Hukuki gerekçeden yoksun tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemeyeceği gibi siyasi sebeplerle verilen bu ve benzeri kararlar yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Zira bir hukuk devletinde yolsuzluk yapanlar yerine görevini yapmaya çalışan gazetecilerin hapse atılması bir hukuk garabetidir” açıklamasını yaptı.

Gazeteci Timur Soykan: Yargı çürüdü, para ile tahliye kararları veriliyor, haberlere erişim engeli getiriliyor. Bunları soruşturmak yerine haber yapan Tolga Şardan'ı gözaltına alıyorlar, tutuklama istiyorlar. Kim suçlu kim suçsuz bütün ülke biliyor. Ülkeyi çürütüyorlar.

İsmail Saymaz: Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı. Olacak iş değil. Pes.

Gazeteci Alican Uludağ, Şardan'ın tutuklanmasının nedenlerinden birinin kaynaklarının deşifre edilmeesi olduğunu belirtti.

Meslektaşları Tolga Şardan'ın tutuklanmasını protesto edecek

"MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan T24.com.tr internet haber sitesi yazarı, gazeteci Tolga Şardan tutuklandı. Meslektaşları Şardan'ın tutuklanmasını protesto etmek için 2 Kasım (yarın) saat 12.30'da T24 Ankara Bürosu'nun bulunduğu Karum binası önünde toplanacak.

Gazeteciler, basın meslek örgütlerinin yapacağı ortak açıklama sonrası T24 Ankara Bürosu'nu ziyaret edecek