Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çok kritik bir emniyet müdürü açığa alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çok kritik bir emniyet müdürü açığa alındı
Gazeteci Alican Uludağ, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Süleyman Soylu'ya yakınlığla bilinen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan ve toplumsal...

Gazeteci Alican Uludağ, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Süleyman Soylu'ya yakınlığla bilinen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan ve toplumsal olaylarda eylemcilere şiddet uygulamasıyla sık sık gündeme gelen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen ile ilgili geçmişte gündeme gelen bir bilgiyi hatırlattı.

Sosyal medya hesabından kısa bir bilgi notu paylaşan Uludağ, özellikle Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Aslan ile ilgili dikkat çeken bir haberi hatırlattı.

Uludağ'ın şunu yazdı:

"Ayhan Bora Kaplan dosyası kapsamında yürütülen idari soruşturmada bir dönem organize suçlardan sorumlu olan ve Kaplan'ın 'Benden 250 bin Dolar istedi' dediği eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan ile yine Ankara'daki sokak eylemlerine uygulattığı şiddetle gündeme gelen eski Ankara Emniyet Müdür yardımcısı Mukadder Kardiyen açığa alındı.

O Alp Aslan ki bir dönem Kürt Ahmet'in oğlu Şahin Turgut'un Ankara'da dövülmesi olayında sorumlu gösteriliyordu. Savcılık, polislere kamera kayıtlarına el koyun dediğinde, polisler "Gittik, kayıtları silmişler" diye tutanak tutmuştu. Savcılık, bu kez jandarmayı gönderince aslında bilgisayarın hard diskinin söküldüğü ortaya çıkmıştı. Hatta Alp Aslan, bu olaydan ifadeye çağrılmış istenmiş, ancak gelmemeyi "tercih" etmişti.

Ne olmuştu?

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden “Kürt Ahmet” lakaplı Ahmet Turgut’un yeğeni Şahin Turgut'un, 30 Mart 2022’de Ankara’daki bir restoranda polisler tarafından darp edildiğini iddia ederek, avukatı Tolga İlgi aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Turgut, arkadaşlarıyla yemek yediği restorana gelen yaklaşık 15-20 polis tarafından, “Sana buralarda gezmeyeceksin demedik mi? Alp Müdür gelecek niye kalkmıyorsun şerefsiz” denilerek, kameranın bulunmadığı mutfak bölümüne götürüldüğünü, burada plastik kelepçe ile arkadan kelepçelenerek darp edildiğini öne sürmüştü. Burnu kırılan ve kaburgasında çatlak oluşan Turgut’un şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve bu kapsamda Turgut ile şüpheli polislerin ifadesine de başvurmuştu.

Kaplan’ın kendisinden rüşvet istediğini öne sürdüğü eski Ankara Organize Suçlardan sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Alp Arslan’ın adı daha önce de pek çok olayla gündeme gelmişti. Önceki İçişleri Balanı Süleyman Soylu ile yakın ilişkileri bilinen Arslan’ın adı, Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut’un oğlu Şahin Turgut’un polisler tarafından bir restoranda darp edilerek burnunun kırılması olayında da geçmişti. Polislerin Turgut’u, “Alp Müdür gelecek sana buralarda dolaşma demedik mi?” diyerek dövdükleri öne sürülmüş, Turgut da şikayetini daha sonra geri çekmişti.