Gazeteciye “Emine Erdoğan’ı övmeme” suçlaması

Gazeteciye “Emine Erdoğan’ı övmeme” suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 50 bin dolarlık çanta taşımasını eleştirdiği “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…” başlıklı yazısı nedeniyle hakim karşısına çıkan Evrensel yazarı Ender İmrek,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 50 bin dolarlık çanta taşımasını eleştirdiği “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…” başlıklı yazısı nedeniyle hakim karşısına çıkan Evrensel yazarı Ender İmrek, “güzel vasıf affetmeyerek hakaret” ile suçlanıyor.
Duruşmada savunma yapan İmrek, “Milyonlarca yoksul, işsiz ve açın olduğu gerçeği bir yerde dururken, yine milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında bir gelirle geçinmeye çalışırken, 50 bin dolarlık Hermes çanta, elbette eleştiri konusudur” dedi.
İmrek 29 Haziran 2019 tarihinde Evrensel’de yayımlanan yazısında CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ile aynı tarihlerde Emine Erdoğan’ın G20 Zirvesi’ne 50 bin dolar değerindeki Hermes çanta ile katılmasını eleştirmişti.
İmrek, bu yazısı nedeniyle hazırlanan iddianamede, “güzel vasıf atfetmeyerek hakaret” ile suçlanıyor. Mahkeme heyeti Emine Erdoğan’ın vekilinin davaya katılmasına, Ender İmrek’in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.