Gazetelere ilan verdikleri iddia edilmişti: YK Enerji’nin taşeron işçileri maaş alamadıkları için iş bıraktı

Gazetelere ilan verdikleri iddia edilmişti: YK Enerji’nin taşeron işçileri maaş alamadıkları için iş bıraktı
Muğla Milas‘daki Akbelen Ormanı’nı kömür maden genişletmek için katleden Limak-İçtaş ortalığı YK Enerji’nin taşeron işçileri üç aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle direniş başlattı.Kemerköy Termik...

Muğla Milas‘daki Akbelen Ormanı’nı kömür maden genişletmek için katleden Limak-İçtaş ortalığı YK Enerji’nin taşeron işçileri üç aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle direniş başlattı.

Kemerköy Termik Santrali’nde sendikasız olarak Garanti Koza bünyesinde çalıştırılan ve kiralık forklift, vinç işleri, tamirat yapan montaj işçilerinden oluşan 536 kişilik grup, santral binasına doğru yürüyüşe geçti, santralin kapısını giriş ve çıkışlara kapattı.

Kemerköy Termik Santrali’nin revizyonunda çalıştıklarını belirten işçiler mayıs ayından bu yana ücretlerini alamadıklarını, bu nedenle de haziran ayında işi durdurduklarını söyledi.

Milas Haber‘e konuşan işçiler şunları söyledi:

“1 aydır burada bekliyoruz. Maaşlarımız halen ödenmedi. Bizim normalde iş akdimiz Şubat 2023’te başladı, 31 Ağustos’ta sona erecekti ama maaşlarımız ödenmediği için bugün santral kapısına gelip girişleri kapattık. Daha sonra temsilcilerimiz, YK Enerji Genel Müdürü Serhat Dinç ile görüştü.  Dinç’in ‘yarın (4 Ağustos) için Garanti Koza’dan evrakları istediklerini, mutabakat olur olmaz maaşlarının ödeneceğini’ söylediğini belirtmesi üzerine kapıdan çekildik. Sabah yine buradayız. Bizi oyalayıp oylamadıklarını yarın anlayacağız.”