Geçinemiyoruz

Geçinemiyoruz
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul’da “Artık Yeter Geçinemiyoruz” mitingi düzenledi. Kartal’daki mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Ne yazık ki ülkeyi yönetenler, Türk lirasının...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul’da “Artık Yeter Geçinemiyoruz” mitingi düzenledi. Kartal’daki mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Ne yazık ki ülkeyi yönetenler, Türk lirasının değer kaybetmesiyle övünüp bir de buna ‘kurtuluş savaşı’ diyorlar. Biz de lafı hiç eğip bükmeden söyleyelim. Bunların ‘kurtuluş savaşı’ dedikleri, kendi koltuklarının kurtuluşudur” dedi. Çerkezoğlu, asgari ücret rakamı için de “Buradan, Kartal Meydanı’ndan hep birlikte altını kalın kalın çizgilerle çizerek söyleyelim. İşçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi 5 bin 200 liradır” diye konuştu.

İşçiler, “Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza”, “Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, Türkiye büyüyorsa hakkımızı istiyoruz”, “Vergide, gelirde adalet” pankartlarını açtı.