23 Nisan’da çocuklara “satın alma, sahiplen” mesajı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Temizmama.com, “Temi & Mami” projesiyle çocukları hayvan sevgisiyle buluşturan etkinlikler düzenliyor. Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocukların hayvanlarla bağ kurması amaçlanıyor.
GAZETE PENCERE - Nisan ayı boyunca süren etkinliklerde çocuklar, oyunlar ve atölye çalışmalarıyla hem vakit geçiriyor hem de hayvan sevgisine dair farkındalık kazanıyor. Etkinliklerde dağıtılan kitaplar ve çeşitli materyaller aracılığıyla paylaşımcılık ve doğa bilinci gibi değerler de öne çıkarılıyor.
Etkinlik serisi 12 Nisan’da İstanbul Yeşilköy’de düzenlenen Can Dostlar Festivali ile başladı. Ardından İzmir Ödemiş’te yatılı bölge okulunda gerçekleştirilen programla devam etti.
23 Nisan’da İzmir Karantina Parkı’nda düzenlenecek çocuk şenliğinde etkinlikler sürerken, programın 25 Nisan’da İstinyePark’ta yapılacak etkinlikle devam edeceği belirtildi.
“ERKEN YAŞTA KAZANILAN HAYVAN SEVGİSİ ÖNEMLİ”
Çağatay Pet Food CEO’su Başar Kılıç, etkinliklere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
“Hayvanlarla erken yaşta kurulan bağın çocukların empati yeteneğini ve sorumluluk bilincini geliştirdiğine inanıyoruz. “Onun Sağlığı, Senin Seçimin” yaklaşımımızla düzenlediğimiz etkinliklerde çocuklarla keyifli zaman geçirirken aynı zamanda onlara bu bilinci erken yaşta kazandırmayı hedefliyoruz. Temi ve Mami karakterlerimiz ve kitaplarımız aracılığıyla çocukların hayal dünyasına dokunurken “Satın Alma, Sahiplen” mesajını ve hayvan sevgisini aşılıyoruz. 23 Nisan gibi anlamlı bir dönemde çocuklarla bir araya gelmek ve neşelerine ortak olmak bize ayrı bir mutluluk veriyor.”

Kaynak:Haber Merkezi