5 ilde 5 kişi FETÖ/PDY'den tutuklandı

5 ilde 5 kişi FETÖ/PDY'den tutuklandı
Merkezi İzmir olan FETÖ/PDY'nin sözde TSK yapılanmasına yönelik 5 ilde yapılan operasyonda 5 kişi tutuklandı.İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'nin sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi....

Merkezi İzmir olan FETÖ/PDY'nin sözde TSK yapılanmasına yönelik 5 ilde yapılan operasyonda 5 kişi tutuklandı.

İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'nin sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin sözde TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında 1 jandarma üsteğmen, 1 jandarma astsubay, 1 jandarma uzman çavuş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 1 astsubayın da bulunduğu 12 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın 18 Aralık’ta İzmir merkezli 5 ilde düzenlediği operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüpheli emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, işlemleri tamamlanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza mahkemesine çıkarılan 5 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin ise yurtdışında olduğu öğrenildi. (DHA)