Abdulkadir Selvi: Havadan yapılacak nokta operasyonlarla PKK-YPG’ye ait tüm tesisler ortadan kaldırılacak

Abdulkadir Selvi: Havadan yapılacak nokta operasyonlarla PKK-YPG’ye ait tüm tesisler ortadan kaldırılacak
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısında "Suriye’ye kara harekâtı olacak mı?" sorusuna yanıt aradı. Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:"Suriye’de terör örgütüne ait eğitim alanları, altyapı...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısında "Suriye’ye kara harekâtı olacak mı?" sorusuna yanıt aradı.

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’de terör örgütüne ait eğitim alanları, altyapı ve üstyapı tesisleri, enerji santralları, petrol kuyularının olduğu alanlar tek tek tespit edilmiş durumda. Dün itibarıyla terör örgütüne ait askeri sığınaklar, eğitim tesisleri, sabotaj birimleri, depolar ve cephanelikler vuruldu.

Terör örgütüne ait tüm hedeflerin belirlendiği nokta operasyonlarla bunların imha edileceği ifade ediliyor. Bu konuda tüm hazırlıklar tamamlanmış ve düğmeye basılmış durumda. Peki Suriye’ye yönelik Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı gibi yeni bir kara harekâtı olacak mı? İhtiyaç görülürse olur, ama Suriye için tek seçenek kara harekâtı değil deniliyor. Benim anladığım kara harekâtına gerek kalmadan havadan yapılacak nokta operasyonlarla PKK-YPG’ye ait tüm tesisler ortadan kaldırılacak."

Yazının tamamı için tıklayın