AKP'li milletvekili Fuat Oktay'dan 'F-16' çıkışı: At pazarlığına girmeyiz

AKP'li milletvekili Fuat Oktay'dan 'F-16' çıkışı: At pazarlığına girmeyiz
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuşan Fuat Oktay, tahıl anlaşmasının yeniden canlandırılmasına yönelik "Rusya'nın...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuşan Fuat Oktay, tahıl anlaşmasının yeniden canlandırılmasına yönelik "Rusya'nın bir güven problemi" olduğunu kaydetti.

Oktay, "Karadeniz girişimi altında çok yoğun çalışmalar sürüyor. Birçok ülke için önemli bir konu. Cumhurbaşkanımızın adımlarıyla bir sonuç çıkabilir" ifadelerini kullandı. 

Oktay, "Rusya-Ukrayna krizinde dolaylı diyalog aynı zamanda 4 şart öne sürüyor Rusya; Yaptırımlardan ötürü Rus Tarım Bankası’nın SWİFT sistemine alınması. Gübre firmaları üzerinde uygulanan yaptırımların kaldırılması. Rus gemilerinin Avrupa limanlarına da giriş çıkış yapabilme şartı. Uluslararası yaptırımlarından dolayı sigorta yaptıramadıklarını söylüyorlar. Batı’nın yaklaşımına baktığımızda zaten girip çıkıyorlar deniliyor. Rusya, sigortaları aşırı pahalı buluyor" diye ekledi.

Oktay, ABD'den tedarik edilmesi beklenen F-16 savaş uçakları konusuna değinerek, "F-16 ile İsveç’in uzaktan yakından ilgisi yok. Türkiye’de kendi içinde çalışmalarını yapacak komisyonlar vardır TBMM’de. Tabiri caizse bir at pazarlığına girmeyiz. F-16 süreci, İsveç’in NATO üyeliği ile ilişkilendirilemez" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet