Antalya'yı fırtına vurdu: Dalgalar 30 metre havaya yükseldi

Antalya'yı fırtına vurdu: Dalgalar 30 metre havaya yükseldi
Meteoroloji'nin 'turuncu kodla' uyardığı Antalya'da sabah saatlerinden itibaren fırtına etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın hızının 60 km'yi bulduğu kentte birçok uçak seferi iptal edildi, falezlere çarpan dev dalgalar ise...

Meteoroloji'nin 'turuncu kodla' uyardığı Antalya'da sabah saatlerinden itibaren fırtına etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın hızının 60 km'yi bulduğu kentte birçok uçak seferi iptal edildi, falezlere çarpan dev dalgalar ise 30 metreye kadar yükseldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) 'turuncu kodla' uyardığı Antalya'da sabah saatlerinden sonra özellik Kemer, Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde sağanak ve fırtına etkili oldu.

Kaleiçi Yat Limanı’nda falezlerde yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar oluşurken batan tur teknesinin parçalarının da deniz üzerine çıktığı görüldü. Liman içindeki tekneler sahipleri tarafından tekrar bir olumsuzluk yaşanmaması için halatlarla sabitlendi, önlemler alındı.

Uçak seferleri iptal edildi

Falezlere çarpan dev dalgalar 30 metre havaya yükseldi. Diğer taraftan şiddetli fırtına dolayısıyla THY’nin Antalya’ya düzenleyeceği 11 seferini iptal ettiği öğrenildi.

MGM'den bir uyarı daha

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü yaptığı son açıklamayla yarın için de uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Antalya il genelinde bugün halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yarın öğleden sonra doğu kıyılarında tekrar etkili olarak yer yer kuvvetli (30-60 kilogram-metrekare) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"