Bakan Fidan: Sorun artık İsrail ve Filistinlileri aşıyor

Bakan Fidan: Sorun artık İsrail ve Filistinlileri aşıyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de yaşananların artık İsrail ve Filistinlileri aştığını belirterek “O yüzden bölgesel devletler, sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli" dedi.Dışişleri Bakanı...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de yaşananların artık İsrail ve Filistinlileri aştığını belirterek “O yüzden bölgesel devletler, sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de 'Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi'nde (SETA DC) düşünce grubu temsilcileri ile görüştü.

Fidan, burada yaptığı konuşmada Gazze yaşanan çatışmalara değinerek, "Sorun artık İsraillileri ve Filistinlileri aşıyor. O yüzden bölgesel devletler, sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli" dedi.

Gazze meselesinin artık giderek bölgesel bir krize dönüşmeye başladığı uyarısında bulunan Fidan, uluslararası toplumla birlikte özellikle ABD'nin üstüne düşen sorumluluğunu yerine getirmesinin elzem olduğuna işaret etti.

ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüşecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Fidan'ın ABD temasları kapsamında karşı tarafın talebi üzerine ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geleceğini bildirdi.