Bakan Kacır:12 yılda yenilenebilir enerji kapasitemizi 3 katına çıkaracağız

Bakan Kacır:12 yılda yenilenebilir enerji kapasitemizi 3 katına çıkaracağız
Sanayi ve Tekonloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesini 12 yılda 3 katına çıkaracaklarını öne sürdü.Sanayi ve Tekonloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen Türk-Alman...

Sanayi ve Tekonloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesini 12 yılda 3 katına çıkaracaklarını öne sürdü.

Sanayi ve Tekonloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen Türk-Alman İş Birliğinde Sanayinin Yeşil Dönüşümü ve Dekarbonizasyon Sempozyumu'nda katıldı. Sempozyumda yeşil enerji, geri dönüşüm, sanayi tesislerinde sıfır karbon hedefi gibi tkonular ele alındı.

DHA'nın haberine göre, yenilenebilir enerji projelerine 30 milyar doları aşan teşvikler sağlandığını söyleyen Bakan Kacır, "Bu teşvikler sayesinde bugün elektrikte kurulu kapasite gücümüzün yüzde 55'i yenilenebilir enerji kaynaklarından geliyor. Önümüzdeki 12 yılda yenilenebilir enerjide bu kapasitemizi üç katına çıkararak sürdürülebilir enerji gelişimlerini sağlamayı ve enerji arzımızı güvenceye almayı hedefliyoruz. Türkiye'nin güçlü üretim yetenekleri, iddialı hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir etkendir" diye konuştu. 

"Rüzgar sektöründe Avrupa'nın 5'inci büyük üretim üssü haline gelmeyi başardık"

Kacır Türkiye'nin Avrupa'daki "bir numaralı güneş paneli üreticisi" olduğunu kaydetti. "Rüzgar sektöründe Avrupa'nın 5'inci büyük üretim üssü haline gelmeyi başardık." diyen Kacır, Türkiye'nin imalat sanayinin yeşil dönüşümünü amaçlayan aktif politika ve projeler geliştirdiğini söyledi. Birçok sektörde yeşil büyümeye yönelik teknolojik ihtiyaçları belirlemek, Ar-Ge ve inovasyon desteği için özel zeminler oluşturmak hedefiyle Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritaları'nı tasarladıklarını aktardı. Dünya Bankası'nın işbirliğiyle yapılan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi'ne dair "Yeşil dönüşüm çalışmalarımızın bir diğer önemli yönünü temsil ediyor. 450 milyon dolarlık bütçeye sahip bu proje, sanayi sektörümüzün net sıfır emisyon hedefine hazırlanması amacıyla büyük önem taşıyor" dedi. Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri projesi ile tesislerin atık su arıtımı, geri dönüşüm ve yeniden kullanıma yönelik genişletileceğini, biyogaz altyapıları ve güneş enerjisi sistemlerinin geliştirileceğini bildirdi.