Bakan Tunç açıkladı: Yeni yargı paketi yolda

Bakan Tunç açıkladı: Yeni yargı paketi yolda
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni paketin 60 maddeden fazla düzenleme içereceğini belirterek, "Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında kamuoyunda büyük bir beklenti var. Bu beklentiyi...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni paketin 60 maddeden fazla düzenleme içereceğini belirterek, "Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında kamuoyunda büyük bir beklenti var. Bu beklentiyi karşılamamız lazım. Yani suç işleyenin yanına kar kalmaması lazım" dedi.

Adalet Bakanı Tunç, özellikle 2 yılın altındaki cezalarda kişilerin hiç hapis yatmaması konusundaki infaz hükmünde değişiklik yapılacağın açıkladı.

Akşam'ın aktardığı bilgilere göre 2 yılın altında ceza alan hükümlünün koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestlikle hiç cezaevine girmeden tahliye olduğunu aktaran Tunç, "Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl seklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir. 1ay cezası olanın bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz. 2 yıl ceza alan birisinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. 1 yılın beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, özellikle cezasızlık algısının ortadan kaldırılması açısından önemli diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Adil yargılama, uzun yargılamalar konusunda Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak mahrumiyeti kararları verdiğini dile getiren Bakan Tunç, pakette bu konuda da bir düzenleme yaparak, Tazminat Komisyonu kuracaklarını belirtti.