Buca Metrosu’nda tünellerin yüzde 77'si tamamlandı

Buca Metrosu’nda tünellerin yüzde 77'si tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımı süren Buca Metrosu’nda Üçyol ile Şirinyer arasındaki tünel kazısı tamamlandı. Başkan Cemil Tugay, hattın Gaziemir ve Karşıyaka’ya uzatılmasıyla İzmir tarihinin en büyük projesine dönüşeceğini söyledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımı süren Buca Metrosu’nda Üçyol ile Şirinyer arasındaki tünel kazısı tamamlandı. Tünel açma makinelerinden biri daha Şirinyer İstasyonu’na ulaştı ve Üçyol-Şirinyer arasındaki kesintisiz bağlantı sağlandı. Toplam 19 bin 500 metrelik tünelin 15 bin 360 metresi tamamlanırken, inşaatta yüzde 77 seviyesine ulaşıldı.

Gaziemir’e uzatılacak

Başkan Cemil Tugay, hattı Çamlıkule’den Fuar İzmir’e kadar uzatma kararı aldıklarını, araya üç yeni istasyon ekleneceğini söyledi. Böylece 13,5 kilometrelik hat 17,5 kilometreye çıkacak.

Körfez altı bağlantı hedefi

Tugay, hattın Karşıyaka’ya bağlanması halinde İzmir tarihinin en büyük projesine imza atacaklarını belirterek, “Mavişehir’den binen biri 20 dakikada Fuar İzmir’de, 15 dakikada Buca’da olacak” dedi.

13 istasyona ulaşacak

Üçyol’dan Çamlıkule’ye uzanan hatta mevcut 10 istasyona ek olarak Fuar İzmir’le birlikte üç yeni durak eklenecek. Metro, Üçyol’da mevcut hatla, Şirinyer’de ise İZBAN’la entegre olacak. Hatta sürücüsüz trenler hizmet verecek.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar