Çalışma hayatında geleceğin suçları: Endüstriyel robot cinayetleri

Çalışma hayatında geleceğin suçları: Endüstriyel robot cinayetleri
Endüstriyel robot arızaları nedeniyle bu yıl Güney Kore’de iki işçi hayatını kaybetti.Güney Kore’de kolileri taşıma bandına koymakla görevli sanayi robotu, koli sandığı işçinin ölümüne neden oldu.Hayatını kaybeden...

Endüstriyel robot arızaları nedeniyle bu yıl Güney Kore’de iki işçi hayatını kaybetti.

Güney Kore’de kolileri taşıma bandına koymakla görevli sanayi robotu, koli sandığı işçinin ölümüne neden oldu.

Hayatını kaybeden 40’lı yaşlarındaki işçi, Koreatimes’ın yazdığına göre, Güney Gyeongsang kentindeki tarım ürünleri dağıtım merkezinde çalışıyordu.

Dolmalık biber dolu kutuları kaldırıp palet üzerine yerleştiren endüstriyel robotun arıza yaptığı ve işçiyi bir kutu olarak algıladı. Yonha Haber Ajansı’ndan alınan bilgilere göre robotik kol, adamın üst vücudunu taşıma bandına doğru iterek yüzünü ve göğsünü ezdi. Durumun fark edilmesi üzerine işçi hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Mart ayında da 50’li yaşlarındaki Güney Koreli bir işçi, bir otomobil parçası üretim tesisinde çalışırken bir robotun tuzağına düşerek ağır yaralandı.

Bu türden vakaları geleceğin yeni suçları olarak tanımlayan Adlî Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, robot programcısı ve iş yeri sahibi cinayetten yargılanması gerektiğini vurguladı.