CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: Acılarımız gişe geliri değildir

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: Acılarımız gişe geliri değildir
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM'de yaptığı konuşmada Şahsi Meselemiz filmine tepki göstererek film çekimlerinin durdurulmasını istedi.CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada,...

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM'de yaptığı konuşmada Şahsi Meselemiz filmine tepki göstererek film çekimlerinin durdurulmasını istedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin Hatay'ı derinden etkilediğini ve bölgede yaşanan acıları vurguladı. Güzelmansur, Hatay halkının dokuz aydır barınma sorunuyla mücadele ettiğini ve ilkel koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığını ifade etti. Ayrıca, iktidarın Hatay'a yeterli destek sağlamadığını, 21 yıldır üvey evlat muamelesi gördüğünü ve bu nedenle can kayıplarının ve yıkımların arttığını belirtti.

"Enkazlarımız dekor, acılarımız gişe geliri değildir"

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da yaşananları konu edinen Şahsi Meselemiz isimli filme tepki gösteren Güzelmansur şöyle konuştu:

"Hatay olarak 6 Şubat depremlerinde en çok biz öldük, en çok biz yıkıldık; anılarımız, hayallerimiz yok oldu. Dokuz aydır barınmadan yoksun, ilkel bir yaşam sürdürüyoruz. Yedisinden yetmişine herkesin acısı derin, ama birileri bu travmayı hasılata çevirmeye çalışıyor. 'Şahsi meselemiz' adında bir film çekiyorlar. İktidarın üç gün boyunca Hatay'a arama kurtarma ekibi, ekipmanı göndermediği; iktidarın Hatay'a yirmi bir yıldır üvey evlat muamelesi yaptığı; hastane, konut, yol yapmadığı; Hatay'da bu yüzden can kaybının, yıkımın arttığı gerçeği bu filmde anlatılacak mı? O hâlde çekmeyin bu filmi! Enkazlarımız dekor, acılarımız gişe geliri değildir. Empati kurun, saygı duyun, durdurun bu filmi."