Çocukların bienali 110 bin ziyaretçiyle tamamlandı
İstanbul’da bir ay boyunca süren 8. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 110 bin ziyaretçiye ulaştı. 69 bin başvuru arasından seçilen projeler, çocukların üretimini sanatla buluşturdu.
GAZETE PENCERE - DenizBank 8. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, nisan ayına yayılan programının ardından sona erdi. İstanbul’un farklı noktalarına yayılan etkinlikler, Türkiye’den ve dünyadan çocukların sanat üretimlerini izleyiciyle buluşturdu. Bienal, toplamda 110 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
69 BİN BAŞVURU, BİNLERCE ÜRETİM
Türkiye’nin 47 ilinden ve 16 ülkeden 69 bin başvuru alan bienalde, 5 bin 350 çocuk ve gencin hazırladığı 480 proje sergilendi. Program, çocukların ve gençlerin sanatsal üretimlerini görünür kılmayı amaçlayan bir platform olarak öne çıktı.

İSTANBUL’UN DÖRT BİR YANINA YAYILDI
Bienalin merkezi Müze Gazhane olurken, etkinlikler Kadıköy’den Üsküdar’a uzanan geniş bir alanda gerçekleştirildi. Bir ay boyunca kent, çocukların üretimleriyle şekillenen bir sanat alanına dönüştü. Bienal kapsamında 224 etkinlik hayata geçirildi. 256 sanatçı ve uzmanın yer aldığı programda, 511 okuldan 15 bin 708 kişi atölye, söyleşi ve etkinliklere katıldı. Toplamda 78 atölye, 49 müzik ve dans etkinliği, 19 söyleşi ve farklı disiplinlerden onlarca etkinlik düzenlendi.

23 NİSAN BULUŞMASI ÖNE ÇIKTI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirilen özel program, bienalin en dikkat çeken anlarından biri oldu. Savaşın etkilediği bölgelerden gelen çocukların da katıldığı buluşmada, “Mutluluk senin için nedir?” sorusu etrafında üretimler paylaşıldı.
Kapanışta Bienal Çocuk Temsilcisi Mustafa Alp Tuncel piyano dinletisi sundu. Program, konuşmalar, plaket töreni ve öğrenci konseriyle sona erdi.
Kaynak:Haber Merkezi